×
Novosti
10 PRAVIH RAZLOGA ZAŠTO NEMAŠ RAVAN STOMAK + RJEŠENJE

Znojiš se i nastojiš odraditi nekoliko ponavljanja trbušnjaka svakoga dana, no ne primjećuješ pomak na figuri. Ovo je deset najvjerovatnijih razloga zbog kojih ne uspijevaš postići željeni rezultat i uklanjati tvoju nelagodu, a danas lična trenerica podijelit će sa tobom 3 efikasne vježbice za ovo područje na video ispod i savjete koji će ti pomoći da se vratiš na pravi put. 

1. U LOŠOJ SI KONDICIJI

Tvoja slaba tjelesna kondicija može učinkovitepokrete pretvoriti u potpuno beskorisne. Kako? Nekoliko najčešćih grešaka koječine žene koje su u lošoj formi su: podizanje i istezanje vrata (zbog toga setrbušni mišići opuštaju).

2. IZABRALA SI POGREŠNU VJEŽBU

Najgori učinak na opušten ili izbočen trbuščić imaju trbušnjaci koji se izvode nepravilno. Kao što smo već spomenule, najčešćaje greška istezanje vrata prilikom podizanja, čime se najviše opterećuju mišići zdjelice, a ne trbušni mišići. Ako je to i tvoj slučaj promjeni vježbu.

3. DIŠEŠ NEPRAVILNO ILI UOPĆE NE DIŠEŠ

Prilikom izvođenja trbušnjaka trebala bi biti koncentrisana na disanje. Zašto je to važno? Želudac je smješten iza unutrašnje stijenke trbuha. Nepravilno disanje potiskuje trbuh prema naprijed te “tjera” unutrašnju stijenku trbuha da se izboči prema van, a to je upravo suprotno od onog što je cilj vježbanja trbušnjaka. 

Kako bi pravilno disala drži se slijedećeg: udahnite za pripremu, zatim izdišite dok pupak povlačiš prema kralježnici (kao da želiš zalijepiti na strunjačicu) i počni se podizati te cijelo vrijeme drži uvučen trbuh i napete trbušne mišiće.

4. KRIVA JE PREHRANA

Pogodi, zdrava prehrana je najbrži put do ravnog i napetog trbuha. Možeš raditi i hiljadu trbušnjaka dnevno, no unosiš li previše kalorija, tvoji trbušni mišići čvrsti kao kamen ostat će skriveni iza naslaga masti.

Želiš li postići vidljive rezultate, makni se od rafiniranih ugljikohidrata (pecivo, kruh, tjestenina) te ograniči unos šećera, budući da upravo te namirnice dovode do akumuliranja masnoće u trbuhu. Do tebe je sada :D

5. NE VJEŽBAŠ DOVOLJNO INTENZIVNO

Pretvori svoj kardio trening umjerenog intenziteta u intervalni trening i puno brže i učinkovitije ćeš rastopiti masne naslage na trbuhu. VITKA I ZATEGNUTA je pravi izbor za tebe (možeš i online vježbati uz nas) 

6. ZAGLAVILA SI SE U RUTINI

Izvođenje iste vježbe dan za danom, bez mijenjanja broja ponavljanja, opterećenja ili načina izvođenja, velika je greška. Preporučeno je da se rutina mjenja kako bi stavila svoje tijelo pred izazov i nastavila napredovati.

7. FOKUSIRANA SI NA KOLIČINU

Nema potrebe da svaki dan radiš pedeset, sto ili hiljadu trbušnjaka. Dobra vijest je ukoliko radiš li trbušnjake ispravno, jedan do tri seta od po osam do 20 ponavljanja sasvim dovoljno za postizanje dobrih rezultata.

8. NE SPAVAŠ DOVOLJNO

Postoji povezanost između nedostatka sna i debljanja. Manjak sna može utjecati na razinu šećera u krvi, na razinu hormona gladi pa čak i na ritam kojim tokom dana trošiš kalorije. Stoga, već od danas promijeni naviku odlaska na spavanje gasi telefon i idi ranije večeras spavati.

9. PREBRZO VJEŽBAŠ 

Prebrzo izvodiš trbušnjake, umjesto metodičnog i polaganog izvođenja. Razumijem da želiš da što prije završiš ovu patnju ali što sporije izvodiš vježbe, to će veći broj mišićnih vlakana biti angažiran u pokretima, a time će svaki pokret biti učinkovitiji.

10. TI SI MAGNET ZA STRES

Hroničan stres potiče tijelo da pojačano luči hormon stresa kortizol koji može utjecati i na druge hormone u tijelu te dovesti do debljanja. Kako da izađeš na kraj s uobičajenim stresnim situacijama? Napravi svaki dan nekoliko vježbi disanja po nekoliko minuta, nauči meditirati ili pokušajte redovno vježbati ZDRAVA LEĐA ili jogu.


VJEŽBE ZA STOMAK

 

1. SASTAVLJANJE RUKU I NOGU

- Početni položaj – ležeći, postaviti ruke iznad glave, noge ispružiti. Istovremeno privlačiti ruke i noge koristeći opterećenje u rukama, te opterećenje podizati iznad koljena, zatim ponovo ispružiti ruke i noge, ne spuštajući glavu i noge na podlogu.

Oprez – ne spuštati glavu na podlogu, jakostisnuti stomak kako se leđa ne bi podizala od podloge.

 Vježbu izvoditi 15 ponavljanja.

 

2. RAZVLAČENJE

- Početni položaj – ležeći, ležeći, postavitiruke iznad glave, noge ispružiti. Istovremeno privlačiti ruke i noge koristećiopterećenje u rukama, te ruke privlačiti ispod koljena, zatim ponovo ispružitiruke i noge, ne spuštajući glavu i noge na podlogu.

Oprez – ne spuštati glavu na podlogu, jakostisnuti stomak kako se leđa ne bi podizala od podloge.

 Vježbu izvoditi 15 ponavljanja. 

 

3. TRBUŠNE KONTRAKCIJE SA ISPRUŽANJEM JEDNENOGE

- Početni položaj – ležeći, jedna nogasavijena, druga ispružena, ruke ispružiti iznad glave, koristeći opterećenje.Istovremeno privlačiti ispruženu nogu i ruke i vratiti nazad

 Vježbu ponoviti i drugom nogom.

Oprez - ne spuštati glavu na podlogu, jako stisnuti stomak kako se leđa ne bi podizala od podloge.

 Vježbu izvoditi 10 ponavljanja, obje strane.

 

Mi smo tu da ti pomognemo da nađeš način gdje ćeš se pokrenuti i rješiti svoje nelagode, pišinam na messangger ili 

na viber na broj 060 355 6160    

Ili i dalje čekaj i nadaj se da će sve nestati samo od sebe.

Pokreni se i živi najbolje što možeš.

Čekamo te :)



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost