×
Novosti
Snažni, pokretljivi i lijepo oblikovani uz BODYVIVE
BodyVive trening sadrži sve tri važne stavke: kardio, funkcionalnu snagu i core. Prilagođen je za sve koji žele ojačati svoje tijelo i osjećati se zadovoljno i lijepo.

Svakodnevne aktivnosti ponekad mogu da budu teške i zamorne. 

Jednim dijelom je to zato što nam je dan ispunjen prevelikim brojem zadataka, a drugim, još važnijim, zato što svoje tijelo nismo adekvatno pripremili na napor. 

Nedostaje nam kondicije za hodanje, stajanje ili pravilno sjedenje. Nedostaje nam funkcionalna snaga koja je potrebna za nošenje torbi, laptopa, djeteta… I posljednje, nedostaje nam samopouzdanje i dobar osjećaj kada se pogledamo u ogledalo.

BODYVIVE trening sadrži sve tri važne stavke: kardio, funkcionalnu snagu i core. Prilagođen je za sve koji žele ojačati svoje tijelo i osjećati se zadovoljno i lijepo.

POČETAK TRENINGA


BODYVIVE 3.1 počinje sa kardio treningom. Prvih 25 minuta rezervisani su za kombinacije kretanja u različitim pravcima, za različite vrste pokreta iz različitih sportskih disciplina i uobičajenih dnevnih kretanja. 

Kretanje i zadržavanje veći dio vremena u niskom stavu aktivira velike mišićne grupe, čime podižemo puls i time već u prvim minutima treninga podstičemo sagorijevanje kalorija. 

Zahvaljujući opcijama višeg i nižeg intenziteta, i bez obzira za koje se odlučimo, efekat će za sve biti isti – započinjemo proces mršanja i oblikovanja tijela. 

Uz kretanje u različitim pravcima, pogotovo bočno, jačamo mišiće stabilizatore kukova koji održavaju pravilan položaj karlice i pomažu nam da lakše podnesemo svakodnevno sjedenje, stajanje, hodanje i ostale dnevne aktivnosti.

PRELAZAK NA SNAGU I STABILNOST


Nakon dobrog kardio treninga prelazimo na zanimljive kombinacije vježbi kojima jačamo cijelo tijelo koristeći ekspander. Vježbe su kreirane tako da u svakom trenutku njihovog izvođenja jačaju i oblikuju više mišićnih grupa istovremeno. 

To su jednostavne vježbe koje uglavnom imitiraju pokrete iz svakodnevnog života, a čije je izvođenje otežano korištenjem ekspandera. 

Također, veliki broj vježbi se izvodi oslanjajući se samo na jednu nogu. Samim tim, izvodeći tijelo iz ravnotežnog položaja poboljšavamo stabilnost kukova, koljena i skočnih zglobova, čime se smanjuje rizik od povreda. 

Sve ovo dat će vam snagu da lakše i sigurnim korakom obavljate svoje dnevne obaveze, poput nošenja gomile fascikli i laptopa, djeteta i gomile kesa iz marketa…

ZA KRAJ, JAČANJE I OBLIKOVANJE CORE-A

Pored toga što je bio aktivan tokom cijelog treninga, ipak posljednji dio je posvećen oblikovanju struka i jačanju donjeg dijela leđa. 

Kombinacije vježbi koje aktiviraju prvo jednu mišićnu grupu, a zatim više istovremeno, predstavljaju pravi recept koji će vam pomoći da brzo stignete do rezultata. 

Savršen za sve one koji dugo sjede ili stoje u neprirodnom položaju duže vrijeme tokom dana, kako bi popravili svoje držanje, kao i za one koji vole da vide lijepe promjene u ogledalu kada je u pitanju figura.

Jer ne zaboravi, ti MOŽEŠ SVE ŠTO POŽELIŠ!


Pronađi kurs RASPORED
 
 
TRENIRAJ BESPLATNO
FREE PASS
 

 
 
 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost