×
Novosti
ULOGA FUNKCIONALNE SNAGE NA BODYATTACK TRENINGU
Lifestyle Club

ULOGA FUNKCIONALNE SNAGE NA BODYATTACK TRENINGU

Fitness industrija se vidno jako brzo mijenja na globalnom nivou ka tome da treninzi budu kraći, jednostavniji, intenzivniji i više atletski (sportski). Znamo da BODYATTACK omogućava takav tip treninga već duže vrijeme.

Kako bi zadovoljio potrebe većeg broja vježbača i potrebe ljubitelja srednjih do visoko intenzivnih treninga, program direktor Lisa Osborn je odlučila da unaprijediti strukturu treninga dodavanjem više funkcionalnih vježbi.


Prva asocijacija na BODYATTACK je jak kardio trening inspirisan sportskim pokretima i vježbama, ali nikako ne smijemo zaboraviti na dimenziju SNAGE – funkcionalne snage.

ŠTA JE FUNKCIONALNA SNAGA I ZAŠTO NAM JE POTREBNA?

Funkcionalna snaga je snaga koju koristimo u svakodnevnom životu. Ako želite da podignete stvari na neku policu, nosite namirnice iz prodavnice, igrate košarku sa djecom, radite svoj posao ili jednostavno živite aktivan život… samo su neki od primjera u kojima se oslanjamo na funkcionalnu snagu.

Čučnjevi i iskoraci su odličan primjer treninga funkcionalne snage za donji dio tijela. Ove integrisane vježbe angažuju istovremeno više mišićnih grupa, što nije slučaj kod izolovanih vježbi kao što je nožna ekstenzija na mašini.

Sklekovi aktiviraju čitav niz mišićnih grupa, angažujući ruke, grudi, ramena, mišiće stomaka i stabilizatore trupa, što ih čini funkcionalnim vježbama jer oponašaju aktivaciju mišića iz svakodnevnog života.

Kada već govorimo o treningu funkcionalne snage, Dr. Jinger Gottschall i njen tim sa “Penn State and Fitology” su u izvršili ispitivanja da utvrde koliko zaista BODYATTACK može poboljšati naš fitness nivo.



Za 6 nedjelja testirano je 20 vježbača između 18 i 40 godina kroz 45-minutni format BodyAttacka. Svi vjezbači nisu imali regularne treninge prethodna 3 mjeseca i imali su prosječan nivo fitnesa, visok pritisak, slabe noge, slab gornji dio tijela i slabu koordinaciju.

Da bi izmjerili izdržljivost u snazi, vježbači su radili čučnjeve, sklekove i mrtvo dizanje koliko god mogu za 20 sekundi. Za samo 6 nedjelja po 3 treninga nedeljno rezultati ovog ispitivanja su bili fenomenalni. Grupa je pokazala napredak od 16% u povećanju snage donjeg dijela tijela i čak 31% u povećanju snage gornjeg dijela tijela!

Ono što je jako bitno je da ova istraživanja daju vjerodostojnost činjenicama koje su nama kao instruktorima već uveliko poznate – BODYATTACK će zaista promijeniti vaš fitness i fizički izgled na bolje i sada imamo statistike koje to dokazuju.

Pronađi kurs RASPORED
 
 
TRENIRAJ BESPLATNO
 
 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost