×
Novosti
KAKO IZGLEDA ČAS ZUMBA FITNESSA
Lifestyle Club

Postoji više modela časova  Zumba Fitnessa, od treninga koji traje 30 minuta, 45 minuta ili sat vremena.

Najčešće se koristi model sata u trajanju 1 h koji opet može biti organizovan na dva različita načina.Čas započinjemo zagrijavanjem do 10-15 minuta (koje može biti kao ono u aerobicu ili se već ovdje počnu koristiti osnovni koraci iz plesova (merengue, salsa), slijedi cardio dio od 40 minuta (ovo je i najzabavniji dio jer prelazimo iz pjesme u pjesmu, iz jedne vrste plesa u drugu npr. merengue, salsa, reggaeton, cumbia, gdje je svaka pjesma namijenjena za jednu vrstu plesa, a poneke pjesme su i kombinacije više vrsta ritmova pa time i plesova.

Time naizmjenično podižemo i spuštamo intenzitet treninga jer se izmjenjuju različiti ritmovi , a uz sve to plesni koraci se modofikuju kako bi u određenim intervalima više opteretili određene mišićne skupine. Sve se to događa, a da vježbači nisu ni svjesni da vježbaju. Atmosfera je kao na zabavi. Na svaku pojedinu pjesmu radi se nekoliko koraka koji se izmjenjuju ovisno o samoj pjesmi, refrenu (naglasak je baš na slušanju muzike) , pa vježbači već osjete kad je promjena koraka, a oni koji duže dolaze već znaju i na pojedine pjesme otplesati cijelu kombinaciju i to još i pjevajući.

U Zumbi nema koreografije ali kad to neko gleda sa strane izgleda kao da su svi naučili koreografiju na svaku pjesmu. To je zato što nema puno koraka za pamtiti (3-5 za svaku pjesmu) i sama pjesma te vodi svojim ritmovima.

Nakon glavnog dijela ide cool down (smirivanje intenziteta) pa istezanje ili idu vježbe snage kao i u aerobici, pa onda istezanje.


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost