×
Novosti
KAKO DA DOSTIGNEŠ CILJ KADA JE TRENING U PITANJU?
Lifestyle Club

Jedno od pitanja koja najčešće čujemo, posebno po povratku sa odmora. Dajemo ti pet savjeta koji će ti pomoći da postigneš svoje ciljeve.

Ovo je idealno vrijeme da se koncetrišeš na ono što se nadaš da ćeš postići u narednim nedjeljama, mjesecima, čak i godinama.

Razmisli o svemu što bi želio da postigneš i koji je najbolji način za to?

1.NEKA TVOJI CILJEVI BUDU REALNI

Tvoj cilj mora da predstavlja nešto što si voljan da uradiš sa jedne, i što si u mogućnosti da uradiš, sa druge strane. Ako ti je cilj da istrčiš maraton, a ne voliš trčanje, osuđen si da ga ne ispuniš. Umjesto toga, fokusiraj se na nešto što znaš da možeš da postigneš. Tvoji ciljevi zahtjevaju svakodnevni trud – pa se zato trudi radeći ono što voliš.

2.ZAPISUJ SVE

Ovako je mnogo vjerovatnije da ćeš ih ostvariti, jer ćeš gledajući ih moći da ih imaš na umu. I, kada ih zapišeš, oni postaju stvarniji. Zaista postoje, i to ne samo u tvojim mislima.


3.POČNI SA SAMO JEDNIM CILJEM

Jedan po jedan kako ne bi bio preopterećen. Kad vidiš da dostižeš postavljeni cilj, lahko ćeš dodati novi. Ako je tvoja želja da smršaš – počni malim koracima. Kada se tvoja kondicija poveća i dobiješ samopouzdanje, produži treninge i dodaj težinu.

4.NAPRAVI PLAN

Podijeli svoj cilj na manje ciljeve koji su konkretni, mjerljivi i vremenski ograničeni.

5.NAGRADI SE

Ispunjenje svakog cilja zaslužuje nagradu. Ne samo da će te motivisati, već ćeš se i osjećati dobro kada dostigneš cilj. Svejedno je čime ćeš se nagraditi – farmerke u koje ranije nisi mogao da staneš ili dan u spa centru. Ili jednostavno poneka kockica čokolade.

Preuzeto:https://www.lesmills.com

Pronađi kurs RASPORED
 
 
TRENIRAJ BESPLATNO
FREE PASS
 
 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost