×
Novosti
ČESTO NAS PITATE U ČEMU DA TRENIRATE? Pripremili smo vam par savjeta
Lifestyle Club

Svakodnevne aktivnosti i posao mogu biti stresni, lijepo je kada se u toku dana može pronaći malo vremena i za fizičku aktivnost. Bilo da se bavite određenim sportom ili se vaša fizička aktivnost odvija u našem Clubu, neophodno je izabrati pravu opremu, kako bi ste se osjećali udobnije i kako vaša koža ne bi bila izložena iritacijama, a vaša stopala povredama.

Potrebno je da vašu opremu za vježbanje, prvenstveno, prilagodite vremenskim uslovima.

Ako su temperature visoke neophodno je imati opremu od materijala, koji apsorbuje znoj i hladi vašu kožu i na taj način omogućuje nesmetanu fizičku aktivnost i slobodu pokreta.

U slučaju kada su temperature niske, potrebno je imati opremu prilagođenu hladnom vremenu, ali koja u isto vrijeme daje slobodu pokreta.

Ako praktikujete fizičku aktivnost u Lifestyle Clubu, bilo bi dobro da i odjeća u kojoj dolazite bude udobna i prilagođena fizičkoj aktivnosti, kako bi ste se poslije treninga osjećali dobro. Dok čekate početak vašeg treninga, neophodno je da nosite duks, koji će zadržati temperaturu vašeg tijela prije početka treninga, a dobro će vam doći i poslije treninga dok se istežete, kako se ne biste prehladili.


USKLADI OPREMU I FIZIČKU AKTIVNOST MAJICA

Potrebno je izabrati dobru veličinu majice, kako bi bili omogućeni nesmetani pokreti. Treba voditi računa da su šavovi dobro obrađeni, da ne bi izazivali iritacije na koži. Obično se misli da je pamučna majica najbolji izbor, budući da je od prirodnog materijala. Izbor pamučne majice je dobar ako vježbate u teretani sa tegovima ili grupni čas BODYPUMP ili ako vaše vježbanje ne izaziva pretjerano znojenje. U slučaju kad je fižička aktivnost visokog intenziteta potrebno je imati majicu koja je izrađena od sintetičkog materijala prilagođenog toj vrsti vježbanja. Zašto je potrebno o tome voditi računa? Pamučna majica upija znoj i zadržava ga, postaje teška i daje osjećaj nelagodnosti tokom vježbanja. Sintetički materijali napravljeni za trening visokog intenziteta  poput BODYATTACK su antibakterijski i antialergijski, prozračni, apsorbuju znoj koji isparava i pruža vam osjećaj suhog tokom vježbanja.


TRENERKA ILI ŠORC?

Kao i kod majice, prvenstveno je neophodno izabrati dobru veličinu. Da bi se moglo nesmetano vježbati sljedeći korak je da šavovi budu dobro obrađeni i materijal prilagođen intenzitetu treninga, kako bi se izbjegla iritacija i crvenilo kože. Materijali treba da su prozračni i da daju osjećaj suvog tokom vežbanja. Trenerke se mogu koristiti u teretani kada se vježba sa tegovima, kako bi se zaštitili od povreda. Upotreba šorca je dobra, kada se rade vježbe sa više pokreta i promjena pravaca. Kod specijalizovanih treninga, kao što su treninzi na biciklu, potrebno je imati posebnu vrstu šorca, da pruži udobnost i omogući nesmetane pokrete.

HELANKE

Ženski dio populacije tokom fizičke aktivnosti preferira helanke, koje prate liniju tijela, udobne su i daju slobodu pokreta. Mogu biti sa dužim nogavicama ili do listova. Izbor je na vama. Odaberite ono u čemu se osjećate prijatnije tokom vaše fizičke aktivnosti, ali odaberite i dobru veličinu, adekvatan materijal i ravne šavove koji neće iritirati vašu kožu, što ne znači da morate da se odreknete dobrog dizajna i lijepog izgleda.


PATIKE

Kada birate patike morate voditi računa da su prilagođene fizičkoj aktivnosti, jer loš izbor patika može dovesti do povrede stopala i bolova u kičmi. Nemojte nikada koristiti platnene patike ili patike predviđene samo za šetnju, čak ni kad su poznatih brendova. Uložak patike treba da je prilagođen vašem stopalu tokom pokreta, a sama patika treba da bude izrađena od materijala koji omogućava protok vazduha i koji čuva vaše zglobove tokom fizičke aktivnosti.

Više volite klasičnu crnu opremu ili vam više prijaju življe boje, koje vas dodatno podstiču na fizičku aktivnost? Izbor boje je na vama. Ono što je uvijek bitno je da je oprema od kvalitetnog materijala, koji ne pušta boju i ne iritira vašu kožu.  Adekvatna sportska oprema može biti jedan od faktora koji utiču na vašu želju za treningom. 


Pronađi kurs RASPORED
 
 
TRENIRAJ BESPLATNO
FREE PASS
 

 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost