×
Novosti
Saznajte koliko kilograma se može izgubiti Zumbajući
Trening zumbe je učinkovit i postižu se rezultati

Vjerujemo da ćete uživati i već danas se raspitati da li i u vašem gradu ima zumba trening. Naš odgovor je ako želite u potpunosti uživati na ovom treningu, pravac LifestyleClub

Koliko se kilograma može izgubiti na trenizima Zumbe za jedan mjesec?     

Zumba je odličan trening za topljenje masnih naslaga kao pomaže u poboljšanju kardiovaskularnih funkcija dok plešete. Zumba je ples, kombinacija hip-hopa, reagettona, latino pokreta. 

Naglasak je na zabavi, koja će zaraziti i one koji ne vole vježbanje. Zumba troši kalorije jako brzo, kroz mjesec dana su rezultati tu!  

 

Troši kalorije jako brzo i pomoću Zumbe

Zumba je tip plesa, ako težite 70 kilograma za jedan sat aktivnog plesa potroši se 446 kalorija, a za one koji teže 80 kilograma izgubiti će 532 kalorije. Dakle, morate sagorjeti 3,500 kalorija da izgubite 0,50 kilograma. 

Tako da dolaskom tri puta sedmično, dvije sedmice do mjesec dana možete izgubiti i 1kg. Ako plešete Zumbu tri puta sedmično, jedan sat izgubićete najmanje 0.50 kilograma, a za dvije sedmice zumbanja skoro 1 kilogram. 

Ako zumbate dnevno jedan sat i pojedete 500 kalorija manje nego što vam je potrebno, izgubićete 1 kilogram sedmično ili 4 kilograma mjesečno. Ovo je najzdraviji način mršavljenja. Ako biste koristili brži način sagorijevanja kalorija, izgubićete mišiće umjesto masti.

 

Raspored treniranja

Preporučuje se 60 do 90 minuta aktivnosti da izgubite na težini, prema mišljenju Američkog univerziteta sportske medicine. Bilo da pristustvujete časovima ili radite kod kuće vježbajući uz Zumba DVD. Ukoliko nemate vremena, možete trening odraditi u sesijama po 10 minuta tokom dana i dobiti isti rezultat.

 

Benefiti Zumbe treninga

Zumba je intervalni trening, cardio trening,  koji se kombinuje kroz ples i pomaže da sagorite više kalorija nego intenzivni trening. Zumba pokreće cijelo tijelo, sve mišićne skupine, posebno leđa i stomak. 

Plesni koraci pomažu da održite balans, fleksibilnost, kičmu. Zabava koja traje na zumba partijima, pomoći će vam da se opustite i steknete samopouzdanje.

 

Savjeti

Pošto ste na nogama sve vrijeme, obuća koja se preporučuje najčešće su patike ili neke plesne cipele, savjetuje Melanie Kendall u članku „News NCC News“, Univerziteta u Siracuzi.  

Obuća koja je lagana, koja omogućava da se lako krećete. U toku Zumbe uvijek ostanite hidrirani, zato vam je neophodna voda. Ukoliko imate problema sa koljenom ili donjim dijelom leđa, posavjetujte se sa svojim  instruktorom, kako bi izbjegli povrede.

 

 


 

  

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost