×
Novosti
Kako postaviti fitness ciljeve koji su pravi za vas
Lifestyle club

Razne studije pokazuju da postavljanje specifičnih fitness ciljeva nije uvijek uspješno.

Dakle, koji je ključ za balansiranje između nerealnih i realnih očekivanja?  

Mnogi ljudi vjeruju da postavljanje izazova u  fitness ciljevima  - trčanje  određene udaljenosti ili podizanje određene težine - može biti tajna za ostvarenje uspjeha.  Istraživanje vezano za postavljanje fitness ciljeva pokazalo je da u pogledu povećanja fizičke aktivnosti, specifični ciljevi nisu bili efikasniji nego su samo pokrenuli ljude da budu aktivniji.

Jedno od objašnjena za ovo je  prema Britanskom časopisu sportske medicine, to da ljudi  udaljavaju od određenih ciljeva koji izgledaju nerealno. Dodati na to osjećaj neuspjeha je totalno demotivirajuće. Za bolji pristup, predloženo je, da zamjenite specifične ciljeve sa opštim ciljem da vidite kako aktivni možete biti. Ovo ne znači ukidanje strukturiranog pristupa fitnessu  u potpunosti. 

Da li znaš da LesMills ima početni plan?

Les Mills je kreirao početni plan za fitness, zasnovan na opsežnoj studiji o tome kako se novi vježbači osjećaju kada se upuste u novi režim vježbanja. Vodeći principi  ovog plana su da  treba početi lagano, graditi postepeno i kombinovati razne treninge. Ako pratite ovaj plan, dobra je ideja da postavite neke ciljeve, ali budite sigurni da li su dostižni.

Šta je dobar početak?

Cilj  od 150 minuta fizičke aktivnosti sedmično  je dobar početak - jer 150 minuta vježbanja sedmično  je ono što je potrebno da počnete da uživate u koristi  koju vaše zdravlje ima od vježbanja. I zapamtite, vježbanje dolazi u svim oblicima; grupni fitness trening, hodanje, vožnja biciklom ili čak samo da izaberete da se popnete stepenicama umjesto liftom. Uspjeh neće izostati ako održite svoje ciljeve realnim i da niste prestrogi prema sebi.Kako postižete neke  od vaših ciljeva, možete ponovo procijeniti koliko vremena provodite vježbajući  i šta pokušavate postići.

Preuzeto:https://www.lesmills.com

Pronađi kurs RASPORED
 
 
TRENIRAJ BESPLATNO
FREE PASS
 

 

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost