×
Novosti
Pet neophodnih stvari za kvalitetan trening

Pročitajte sta vam je potrebno za bilo koju fizičku aktivnost, koja će pozitivno djelovati na vaše tijelo.

1. Za kvalitetan trening je neophodan dobar san

 Ako niste naspavani, nećete imati snage za trening. Ako ste odmorni i naspavani dejstvo će biti odlično. Imati ćete dovoljno snage da odradite sve vježbe na pravilan način ili da trčite onoliko kilometra koliko ste odredili. Nije važno da li ste u teretani ili u prirodi, san je veoma važan za vašu snagu i raspoloženje.
 

2. Ako ste gladni, preskočite trening

Kada ste gladni i odete na treninig iscrpiti ćete organizam. Bolje je da odustanete od treninga, nego da mučite sebe. Neće vam prijati fizička aktivnost. Posle treninga ćete imati obilan obrok i smetaće vam količina hrane u stomaku. Prejedanje je veoma loše, kao i izgladnjivanje. Pad imuniteta je posljedica forsiranja na treninzima. 

Nemojte da se iscrpljujete jer to nema pozitivnih efekata. Trudite se da imate više manjih obroka dnevno. Također, neophodno je konstantno hidrirati organizam. Voda je neophodna organizmu. Zbog toga čim otvorite oči, popijte čašu vode. Tokom cijelog dana pijte vodu, jer kada ste fizički aktivni nephodan je veći unos tečnosti.
 

3. Za pravilan trening i pravilan rad vježbi potrebna je oprema

Prije svega, patike su najvažniji dio opreme. Bez udobnih patika ne krećite na trening ili trčanje. Često se prave greške pa se oblače uske i kratke majice, veoma uske trenerke i slično. Tokom treninga neophodno je da budete u prijatnoj odjeći, što znači BEZ USKE GARDEROBE

Ako želite da pravilno radite vježbe i aktivirate određenu grupu mišića obucite ono što će vam pomoći da se savijate i  krećete slobodno. Ne zaboravite i flašicu vode.
 

4. Pojedite bananu odmah poslije treninga!

Odmah poslije treninga pojedite bananu. Nahranite svoje mišiće. Nemojte dugo čekati na obrok. Neka vam obrok bude umjeren. Voće i povrće je neophodno unositi svakog dana. Vitamin C je važan za očuvanje imuniteta. Banana smuti je dobar izbor, ukoliko nemate bananu kod sebe pa čekate da stignete kući.
 

5. Fokusirajte svoje misli samo na trening


Zaboravite probleme i ostavite mobilni telefon u svlačionici. Kada vježbate ili trčite zaboravite na vrijeme. Ukoliko gledate na sat, vreme neće raditi za vas. Kada radite trbušnjake fokusirajte svoje misli na ono što želite da postignete, kao i kada radite bilo koju drugu vježbu. Ukoliko žurite i brinete o tome kako niste dostigli željenu figuru ili težinu, nikada i nećete.

Kada trenirate, vi prije svega trenirate svoju psihu i učite se zdravim navikama. Pravilna ishrana, pravilno držanje tijela i veće samopouzdanje je samo dio onoga što dobijate. Kada trošite energiju, ona vam se vraća duplo veća. Koliko puta vam se desilo da poslije treninga niste umorni već puni energije? Tako i treba.
 
Spakujte volju zajedno sa patikama!

preuzeto sa http://zdravka.rs

Aktivnosti
VITKA I ZATEGNUTA ONLINE
Ocjenite aktivnost
DA LI BI ŽELJELA DA KRENEŠ SA NEČIM BRZIM, JEDNOSTAVNIM I EFIKASNIM? VITKA I ZATEGNUTA
Ocjenite aktivnost