×
Novosti
KAKO DO ZATEGNUTE STRAŽNJICE
Lifestyle Club

 Činjenica je da je ovom dijelu tijela tokom posljednje decenije usmjerena ogromna pažnja, i da je postao predmet mnogih rasprava i sukoba ukusa.

No, na stranu trendovi! Mi smo obični ljudi, nismo lica sa naslovnica, ali to nikako ne znači da ne želimo da budemo zategnuti. Jer, ako vježbaš 3, 4, 5 puta sedmično, prirodno je da želiš da vidiš rezultate svuda, pa naravno, i na stražnjici.

 Da li je obla i zategnuta stražnjica stvar genetike ili je moguće napraviti je?

 Naravno da genetika igra veliku ulogu, ali dobra vijest je da možemo mnogo da uradimo po pitanju iste. S druge strane, teško da će samo genetika uspjeti da sačuva ljepu stražnjicu ukoliko uopšte ne radimo na njoj i ako smo fizički pasivni.

Dešava se da djevojke dođu i kažu: hoću da se zategnem i oblikujem i hoću, hoću  da imam stražnjicu  kao… ne kao Kim Kardashian, ali na primjer… Kao Dženifer Lopez… Ili kao Džen Selter, znaš ona s Instagrama?!

Stvar je u tome da postoji medijski pokušaj da nam se nametnu neki ideali, i da često mlade djevojke smatraju da upravo tako treba da izgledaju. Mi volimo da im kažemo – ti si univerzalna, i svaki tvoj dio tijela je univerzalan. Hajde da od toga napravimo čudo.

 Kakve teške muke nas čekaju na putu do oblikovane stražnjice?


Nisu to muke, jer, ako se primjenjuje na pravi način, trening vremenom zaista postane uživanje.

Što se tiče konkretnih vježbi i programa koji nam omogućuju lijepu stražnjicu, stvari stoje ovako:
Iskorak je podjednako dobra vježba koju možemo raditi sa dodatnim opterećenjem ili bez njega.

BODYPUMP™:

Ključne vježbe za stražnjicu su čučnjevi i iskorak, a upravo njih nam pruža BODYPUMP, gdje čučnjeve  izvodimo u nekoliko varijanti i na taj način aktiviramo gluteus.

BODYATTACK™:

Ovaj program kombinuje atletske vježbe poput skokova iz čučnja, iskoraka itd, a ujedno je i intenzivan kardio trening koji sagorjeva ogroman broj kalorija.

CXWORX™:

Ovaj kratki program koji se izvodi sa ekspanderima, pruža nam sjajne izolacione vježbe sa ekspanderima i stvarno je blagoslov za dio tijela o kojem pričamo.

 Koliko vremena nam treba za “rekonstrukciju” tog dijela tijela?

 Za optimalne rezultate, potrebno je kombinovati kardio treninge sa treninzima snage, i ne trenirati rijeđe od 3 puta sedmično, mada je činjenica da pravi rezultati stižu sa 4 do 5 treninga sedmično . Uz takve treninge, rezultati će  biti vidljivi nakon otprilike 2 mjeseca. Zato cure, ne odustajte i ne očajavajte što nakon 5 treninga vaša stražnjica ne izgleda onako kako ste zamislile. Za dobre stvari potrebno je vrijeme.

 

Motivacija je ključ

Najvažnije je da vježbači budu motivisani na duže staze. Da ne bude ono – uh, još mesec dana do mora, moram hitno da se dovedem u red! S tim stavom teško da će uspjeti da dođu u istinsku formu i trajno zadovoljstvo.

 Dakle, vježbaš zbog sebe, zbog svog zdravlja i dobrog osjećaja. I zato što zaslužuješ da vidiš kako to izgleda najbolja verzija tebe. Kada tako pristupiš tome, sjajne stvari poput lijepe stražnjice obavezno dođu kao nagrada.

 Vidimo se na treningu!

Pronađi kurs RASPORED
 
 
TRENIRAJ BESPLATNO
FREE PASS
 

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost