×
Novosti
Uz BODYPUMP i BODYATTACK do savršene linije
Lifestyle Club

Najbolji način da smanjite zločaste masnoće sa vašeg stomaka jeste da ne jedete šećer... ... ali to nije jedina opcija. .. Odaberite prave vježbe i možete  gledati kako se tope masne naslage sa stomaka.

Uzeli ste metar i mjerite stomak i on je pokazao nešta prestrašno. Po svim parametrima klasificirani ste kao predebeli.

Da vas utješimo činjenica je da niste sami. Nedavna istraživanja ukazuju na to da je do 90 posto muškaraca  i 80 posto žena u Americi predebelo, i da ima više ljudi koji su debeli nego što su pretili širom svijeta.

Druga stvar koju trebaš uraditi je krenuti u akciju.

RIZIK VELIKOG STRUKA

Ako je obim vašeg struka nesrazmjerno veliki, svakodnevna borba  kako da zakopčate pantalone trebala bi vam biti najmanja briga . Veliki obim struka je jasan pokazatelj brojnih ozbiljnih zdravstvenih problema.

To je zato što abdominalna masnoća - koja se često naziva visceralna masnoća -  je opasna masnoća koja se omota oko naših organa. To remeti rad organa, utječe na naše hormone i povećava mogućnosti za javljanje bolesti kao što je dijabetis 2.

"Abdominalna masnoća može uništiti vaše zdravlje", objašnjava Bryce Hastings,  direktor za istraživanja u Les Millsu. "Dijabetes, metabolički sindrom, srčana bolest i hipertenzija ... sve ove bolesti  su povezane sa viškom abdominalne masnoće."

 JESU LI TRBUŠNJACI TAJNA MANJEG STOMAKA?

Ne, trbušnjaci definitivno nisu način da se smanje masne naslage na stomaku kaže Hastings. Kada je riječ o mršanju trening za jednu grupu mišića  ne djeluje objašnjava on. Iako je trening za stomačne mišiće jako bitan za izgradnju mišića i poboljšanu funkcionalnost  takav trening imati će mali uticaj na smanjene masnih naslaga koje pokrivaju naš 6 pack. "Najučinkovitiji način sagorijevanja masnoće je da se fokusirate na ukupnu energetsku potrošnju savjetuje Hastings.

KOJE SU VJEŽBE NAJBOLJE ZA SKIDANJE STOMAKA?

 Tu se na scenu pojavljuju treninzi za sagorijevanje masnih naslaga visokog intervala (HIIT).  Posebne prednosti  HIIT treninga  za smanjene stomačnih naslaga istaknute su u istraživanju urađenom 2016 godine o tome kako različiti pristupi vježbanju mogu uticati na kompoziciju tijela  kod zdravih odraslih osoba.  Istraživanje je rađeno na dvije skupine vježbača.  Jedna grupa je pratila uobičajni  trening u teretani  četiri dana u sedmici, a druga dva treninga LES MILLS BODYPUMP i dva LES MILLS BODYATTACK ™ treninga sedmično. Obje su grupe trenirale isti vremenski period svake sedmice.

Nakon dva mjeseca obje skupine su reducirale ukupno tjelesnu kilažu, ali oni koji su vježbali LesMills treninge su stvarno smanjili obim svog struka.  Ti vježbači izgubili su u prosjeku po 2,2 cm u obimu  i izgubili 2,2% masnih naslaga. Poboljšali su kondiciju, brzinu i ojačali ruke.

NE MOŽETE VJEŽBANJEM SMANJITI UTICAJ ŠEĆERA

Prema kanadskom fiziologu Paulu Laursenu kada je riječ o pretilosti možete vježbati do iznemoglosti ali još uvijek postoji rizik. Ustvari čak i sportaši mogu biti pretili.  On navodi da redovan trening može olakšati problem ali da ishrana i dijeta imaju najveći  uticaj na mršanje. Najveći problem je šećer. 

Moderne dijete pune su prerađenih šećera  od kojih je  većina dobro sakrivena i prerušena.  Kada imate previše šećera u prehrani izravno se stvaraju masne naslage.

Dobra je vijest, zapravo nema dokaza da šećer stvara ovisnost i da izbacivanje iz ishrane ,  nije toliko teško kao što se čini. Zahvaljujući mnogim zdravim načinima da zadovoljite  svoju žudnju za slatkišima možete dramatično smanjiti unos šećera - i  smanjiti vaš struk - sa samo nekoliko jednostavnih koraka.

Preuzeto sa LesMills.com

 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost