×
Novosti
Tri treninga koji troše kalorije i danima poslije
Lifestyle Club

Čuli ste za afterburn efekat? To vam može pomoći u sagorijevanju kalorija još dugo nakon što završite svoj trening. Evo i kako....

Vježbanje može biti naporno s vremena na vrijeme, zar ne? Pogotovo kad je vani hladno, a vi uživate u svojoj toploj pidžami doma u toplom stanu. 
No, što ako vam kažemo da postoje vježbe nakon kojih će vaše tijelo još satima ili čak danima kasnije sagorijevati kalorije? 

To je tzv. AFTERBURN EFEKAT. 


Koje su to najbolje vježbe za takav učinak, pogledajte ovdje.


 
BODYPUMP™ – ovaj trening sa utezima neće samo poboljšati tonus vaših mišića, nego je odličan i za potrošnju kalorija nakon treninga. Jedino, ne smijete sebi uzet period odmora između vježbi. Znamo da to zvuči kao najgora noćna mora, ali tako ćete osigurati potrošnju dodatnih 450 kalorija nakon treninga u usporedbi s treninzima s odmaranjem.




BODYATTACK™ - to je trening u kojem se kombinuju atletske vježbe sa vježbama snage i izdržljivosti. Zbog svoje jednostavnosti i lako pamtljivih pokreta, kao i izražene djelotvornosti, ovaj program je odličan za potrošnju kalorija kasnije. Istraživanje je pokazalo da su ispitanici koji su imali intervalni trening izgubili devet puta više masti od onih, koji su radili ujednačenim tempom.
 


BODYVIVE™ - funkcionalan trening, koji u sebi sadrži trening snage, cardio i core trening. Les Mills BODYVIVE™sadrži miks vježbi koje pokreću cijelo tijelo i ubrzavaju puls. Veliki broj kardio-pikova, troši veliki broj kalorija i gradi snagu, dok u isto vrijeme povećava nivo energije u tijelu, fleksibilnost, balans, agilnost i snagu cora. Istraživanja pokazuju da takav način vježbanja  udvostručuje potrošnju kalorija.



 
 
 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost