×
Novosti
TRENING: ŠTA SVE MOŽEŠ DA URADIŠ ZA 30 MINUTA?

Ne možemo svi da izdvojimo dva sata dnevno za vježbanje. Ponekad smo prezauzeti, dan je prekratak i nismo motivisani. Možda nemate dovoljno vremena, ali to nije razlog da odustanete od vježbanja – 30 minuta je sve što vam je potrebno.

Rezultati ne dolaze samo ako provodite sate u fitness centru ili u teretani, dovoljno je i pet kratkih tridesetominutnih treninga sedmično. Istraživanja su pokazala da 150 minuta treninga u toku nedjelje garantuje zdravstvene i kozmetičke benefite.

„U većini slučajeva, nije u pitanju koliko ćete vremena provesti vježbajući već na koji način ćete to raditi“, kaže Bryce Hastings, vođa istraživačkog Les Mills tima i dodaje: „Ukoliko je format treninga kratak, njegova struktura je jako bitna. Sve vježbe moraju biti savršeno uklopljene kako bi osigurale maksimalnu efektivnost“.

TRENING SNAGE, FLEKSIBILNOSTI, CORE I CARDIO

Kada je u pitanju trening snage, 30 minuta je sasvim dovoljno kako bi pokrenuli sve velike mišićne grupe: noge, grudi i leđa. Opterećavanje ovih mišića vježbama sa tegova i čestim ponavljanjima (kao što radite na BODYPUMP™ treningu), značajno utiče na smanjivanje masnog tkiva i sagorijevanje kalorija, kao i na izgradnju mišićne mase i poboljšanje izdržljivosti.

Trideset minuta efektivnog treninga snage je sve što vam je potrebno kako bi povećali puls, unaprijedili svoj fitnes nivo i sagorjeli kalorije.

Za sve vas koji želite da pojačate intezitet, pravo rješenje je BODYPUMP™ trening zahvaljujući kojem ćete sagorijevati kalorije i satima nakon treninga, podići svoj fitnes nivo na maksimum i aktivirati brza mišićna vlakna koja su odgovorna za eksplozivnost izvođenja pokreta.


Bryce Hatings naglašava da ne treba da radite samo kardio treninge i treninge snage. Podjednako je bitna i fleksibilnost i jak core. Ukoliko budete radili BODYBALANCE™ samo trideset minuta sedmično, pojačati ćete svoju fleksibilnost, a tridesetominutni CX WORX™ trening će ojačati vaš core da oblikujete prvenstveno mišiće stomaka.

Za najbolje rezultate, kombinujte različite programe, a ukoliko želite da izvučete maksimum iz ovih formata, predlažemo vam da kombinujete tridesetominutne treninge jedan za drugim. Bitno je da uvijek prvo radite trening snage.

Preuzeto sa www.lesmills.com

Pronađi kurs  RASPORED
 
 

TRENIRAJ BESPLATNO

FREE PASS
 

 
 
 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost