×
Novosti
KAKO SKINUTI STOMAK BEZ VELIKOG PSIHIČKOG I FIZIČKOG PRITISKA?
Šta uzrokuje salo na stomaku..

Bilo da želiš da se zategneš ili da smršaš par desetina kilograma, jedan dio tijela je posebno uporan. Salo na stomaku, pojas za spašavanje, pivski stomak ili kako već želiš da nazoveš naslage masnoće na ovom dijelu tijela.

Salo koje se nagomilava u ovom području se naziva viscelarno ili unutrašnje salo. Ne samo da je ovaj tip sala neprijatan za oči, već je i znak da tijelo nije u najboljem zdravstvenom stanju.

Šta uzrokuje salo na stomaku?

1. Ishrana – nebalansirana visoko-kalorična ishrana, pogotovo bez fizičke aktivnosti

2. Neaktivan životni stil bez vježbi povećava stomačno salo

3. Genetske predizpozicije koje određuju šansu za razvitak stomačnog sala

4. Povećani hormoni stresa povećavaju opasnost od stomačnog sala

5. Pušenje aktivira iste hormone kao stres

Kako skinuti stomak uz kombinaciju kardio vježbi, treninga snage i pravilne ishrane

KARDIO TRENING od 40-tak minuta dnevno je sasvim dovoljan, pogotovo ako uvrstiš ovakav vid aktivnosti u svakodnevni plan. Recimo, šetnja ili vožnja bicikla od 40-tak minuta do posla i nazad je sjajan način za poboljšanje zdravlja i skidanje stomaka.

TRENING SNAGE će povećati mišićnu masu i ubrzati metabolizam što će svakako dovesti do efikasnijeg gubitka masnih naslaga.


SAVJETI ZA ISHRANU

Unos vode u povećanim količinama radi hidratacije i čišćenja organizma. Voda će ujedno kontrolisati i apetit.

Ako voziš biciklo, šetaš ili džogiraš PRIJE doručka, tijelo će koristiti masne naslage kao energiju. Jedan od dobrih načina za ovu praksu je odlaganje doručka dok ne stigneš na posao.

Balansirana ishrana bez izgladnjivanja je ključ uspjeha! Promijeniti ishranu zaista nije teško, a svodi se na unos razvnovrsnog povrća, crnog hljeba, crne riže radi poboljšanja sistema varenja…Ipak, ako se hraniš bez ikakvih masti, obavezno dodaj malo maslinovog ulja uz obroke kako ne bi zapostavili unos “dobrih” masti.

Balans između fizičke aktivnosti i ishrane je krucijalan, tako da skidanje stomaka mora postati dio zdravijeg životnog stila i navika. Ovo uopšte nije neprijatno iskustvo, a to ćeš shvatiti čim počneš sa ovakvim načinom života!






 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost