×
Novosti
JAKA, POKRETLJIVA I LIJEPO OBLIKOVANA UZ TONE
....sve o TONE treningu

Svakodnevne aktivnosti ponekad mogu da budu teške i zamorne. Jednim dijelom je to zato što si puna obaveza u toku dana, i zadacima koje trebaš da ispuniš, uz sve to, svoje tijelo nisi pripremila na napor. Nedostaje ti kondicije za hodanje, stajanje ili pravilno sjedenje. Nedostaje ti snage da nosiš torbu, laptop, dijete i posljednje, nedostaje ti sampouzdanje i onaj dobar osjećaj da se pogledaš u ogledalo. 

TONE trening sadrži sve tri važne komponente: 

  • kardio
  • snagu
  • core

Prilagođen je da ojačaš svoje tijelo i da se osjećaš zadovoljno i lijepo. 

 

POČETAK TRENINGA

TONE trening kreće sa kardio dijelom. Prvih 25 minuta su kombinacije kretnji u različitim pravcima, različite vrste pokreta iz različitih sportskih disciplina i uobičajenih dnevnih kretanja. Kretanje i zadržavanje veći dio vremena u niskom stavu aktivira velike mišićne grupe, čime podižeš  puls i time već u prvim minutima treninga podstičeš sagorijevanje kalorija. Uključene su opcije višeg i nižeg intenziteta, i bez obzira koju odabereš, efekat će biti isti-započinješ proces mršavljenja i oblikovanja tijela. Kretnje u raznim pravcima, pogotovo bočno, jačaš mišiće stabilizatore kukova koji održavaju pravilan položaj karlice i pomaže ti da lakše podneseš svakodnevno sjedenje, stajanje, hodanje i ostale dnevne aktivnosti.

 

SNAGA I STABILNOST

Nakon odličnog kardio treninga, prelaziš na zanimljive kombinacije vježbi kojima jačaš cijelo tijelo koristeći ekspander. U toku izvođenja jačaš i oblikuješ više mišićnih grupa istovremeno. To su jednostavne vježbe koje imitiraju pokrete iz svakodnevnog Života, koje su malo otežane upotrebom ekspandera. Veliki broj vježbi se izvodi oslanjajući na jednu nogu.  Uz to, izvodeći tijelo iz ravnotežnog položaja poboljšavaš stabilnost kukova, koljena i skočnih zglobova čime smanjuješ rizik od povreda. Sve ovo daće ti snagu da lakše i sigurno obavljaš svoje dnevne obaveze, poput nosanja gomile fascikli, laptopa, djeteta ili kesa iz prodavnice. 

 

JAČA  I OBLIKUJE CORE

Pored toga sto si aktivna tokom cijelog treninga, posljednji dio treninga je posvećen oblikovanju struka i jacanju donjeg dijela leđa. Kombinacijom vježbi koje aktviraju prvo jednu mišićnu grupu, a zatim više njih istovremeno, predstavljaju pravi recept koji će ti pomoći da brzo stigneš do rezultata. 

TONE je savršen za tebe koja dugo sjediš ili stojiš u neprirodnom položaju duže vrijeme tokom dana, kako bi popravila svoje držanje, i kako bi vidjela lijepe promjene u ogledalu kada je u pitanju figura.

 

Jer ne zaboravi, ti MOŽEŠ SVE ŠTO POŽELIŠ! Prijavi se da probaš besplatno TONE trening. 

 


 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost