×
Novosti
ODRŽIVOST

Godinama smo se sretale, pomagale, razgovarale sa mnogo žena, shvatile smo da je prvi od neophodnih uslova da pokret postane dio života žena – održivost.

Koliko sam puta u početku srele žene koje su bile super motivirane da „razbijaju svijet“ trenirajući 3-4 puta sedmično, a nakon toga odustanu nakon mjesec dana. 

Ili žene koje su se možda fokusirale na neku aktivnost, određeni kurs, ali nije bilo u skladu s njihovim potrebama i stoga je postalo u konačnici dugoročno neodrživo. 

Dakle, za promjenu načina života, umetanje nekog KRETANJA u našu novu rutinu mora se odvijati prema određenom održivom mehanizmu. 

Prije svega, to ne smije biti nešto predugo koje ti oduzima previše vremena, ako nisi navikla se kretati i imaš užurban način života, biti će preteško izdvojiti previše vremena za sebe, te zato od 0 prelazi na 1, a zatim od 1 do 2. 

Počni sa nekom vježbom nekoliko minuta dnevno, polusatnom šetnjom dva puta sedmično dok ne dođeš do dva sata sedmično za sebe i za svoje zdravlje. 

Ne treba da bude previše zamorno. 

Cijeli dan si pod stresom ako moraš još naporno raditi da bi ostala zdrava, ko će te to tjerati? 

Trebaš učiniti nešto zbog čega se osjećaš dobro, svakako umjerenim intenzitetom, ali održiv napor, ugodan jer ne moraš se pripremati za Olimpijske igre ili Miss Bikinija. 

Traži nešto što možeš podijeliti sa prijateljicom ili u društvu, bit će zabavniji.

Nešto što je održivo za tvoj život, u skladu sa tvojom organizacijom, u skladu sa tvojom trenutnom formom, kondicijom, starosnom dobi, prošlosti, bilo kakvim problemima i najbitnije u skladu sa onim što želiš biti za pet godina. 

Dobro, mi možemo analizirati tvoje potrebe i pokazati ti najprikladniji "put" treninga, ako želiš, piši nam, rado ćemo ti pomoći. 

Zakazat ćemo prvi neobavezni razgovor i u koliko misliš da smo pravo mjesto za tebe počet ćemo tvoj put uz pomoć tvoje lične asistentice i sportskog savjetnika. 

Živi punim plućima i odvoji vrijeme za sebe i svoju dobrobit.


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost