×
Novosti
E KAD STVARNO OSJEĆAŠ DA TI JE PUNA KAPA
LIFESTYLE CLUB

Nedavno su nam nametnute dodatne sigurnosne mjere, smanjeno kretanje, izlazak u određeno vrijeme, ne radi nam ništa od omiljenih mjesta i već se osjećaš ugušenom.

Ne samo to nego probudi u nama razne emocije, osjećaje i situacije.

Između kućnih poslova, radnih obaveza za koje iskoristiš tri puta više vremena nego kad si bila u kancelariji, muž i djeca ne daju ni jednu stvar da završiš neko vrišti, neko priča a da ne govorim o porukama koje stižu na sve strane sa svih socijalnih mreža.

Da li se osjećaš pod stresom?

Da li se već osjećaš umorno?

Kako se boriti protiv ovog osjećaja umora i stresa?

Šta zapravo činiš da bi pokušala ublažiti, osloboditi se napetosti i obnoviti energiju?

Da li istresaš živce na dragim osobama i na ljudima oko sebe? Da li se iživljavaš na hrani? Ili ne radiš ništa i čekaš da dođe sljedeći dan u nadi da će se nešto promijeniti?

Jesi li ikada razmišljala da načini na koje pokušavaš izvući ovaj osjećaj umora i stresa mogu biti ne efikasni, jer se nakon nekoliko sekundi zadovoljstva vraća upravo osjećaj kao prije ili možda čak i gore jer izlazi i krivnja za ponašanje koje ti ne pripada?

Isprobaj ove jednostavne savjete za borbu protiv umora i stresa i osjećat ćeš se preporođeno.

Kad se osjećaš umorno i pod stresom, pokušaj obući tene idi u šetnju, sama, na otvorenom, ako ćeš odmah pomisliti da nemaš vremena i da te je strah, možeš odrediti svoje mjesto u kući i zamoliti ukućane da poštuju tvoje vrijeme.

Ako misliš da ne možeš odvojiti 30 minuta, dva puta sedmično za sebe, ako stvarno ne možeš, ok je mada nam je teško zamisliti pogotovo sada da nemaš to vrijeme, odvoji ga za vikend, bez čekanja da ti pukne film, bez čekanja da budeš na granici da pošalješ sviju gdje ne treba, ili da te sunce ugrije ili da te prijateljica zove da to učinite zajedno, obuci trenerku i kreni 30 minuta, saberi misli i skupljaj energiju, oslobodi se napetosti i koncentriši se samo na tebe.

Po povratku, odaberi zdravu nagradu kao što je kvadrat tamne čokolade ili smoothie ili muffin u zdravoj verziji.

Međutim, tokom sedmice kada ne možeš da pobjegneš iz svakodnevnog života sa hodanjem, ali osjećaš da si tu uskoro da dođeš do krajnjih granica, odvoji 5 minuta za sebe, potraži mjesto za opuštanje, zauzmi ugodan položaj, poravnaj kičmeni stub, otvori prsa, zatvori oči i nekoliko minuta skoncentriši se na sebe i disanje, pokušaj osloboditi napetosti čineći dubok udah, ako želiš, možeš da nađeš u našoj grupi Žena u Formi jedan video koji ti može pomoći za meditaciju i koji će te voditi čak i na nekoliko minuta opuštanja.
Odgovori na pitanje i pridruži nam se. Nećemo prihvatiti lažne profile ako nisu popunjeni zbog privatnosti i ako ne odgovore na postavljena pitanja. 
Ovo je virtualna ali je realna grupa koju čine žene koje žele da zajedno sa nama prevaziđu ovu nadrealnu situaciju.
Čekamo te u grupi. :)





Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost