×
Novosti
- 9 DANA DO OTVARANJA LIFESTYLE CLUBA. NEKA DIGNE RUKU KO VOLI SPREMANJE

Razmišljala sam o tome neki dan, za vrijeme karantina, dosta žena se zadale u čišćenju kuće muževi su popravili razne sitne stvare koje su vazda obećavali da će raditi a nikako, sutra je Bajram tako da i danas će bit dodatno veliko spremanje i priprema poslastica koje će sutra obogatiti tvoj sto. 

I jasam na početeku karantine provela dosta vremena u čišćenju.

Pogledala sam se okolo, imala sam onaj osjećaj kad znaš šta trebaš dodatno uraditi, naprimjer pranje tepiha, iznad ormara, žaluzine i nekako mi je mrsko bilo da počnem preuzeti te radnje i odgađala sam stalno, dok nisam  se prestrojila, jer je bilo potrebno da se to radi.

„Zašto?”

"Kako zašto?".

Niko ne želi živjeti u prljavoj kući, zar ne?

Ali živiš li u nezdravom tijelu?

Malo je ista stvar.

Na prvu niko ne voli čistiti kuću, ali nakon što započneš, kad dođe taj osjećaj parfimiranog i čistog i urednog, dođe do osjećaja zadovoljstva, koristi, blagostanja, zbog čega prevladavaš tu malu početnu želju i zbog koje nastavljaš kao voz dok ne blista sve.

Budimo iskrene, ono da je nama ok da živimo u neredu je samo izgovor,  poput onoga za kojim smo lijene, jer nam se ne da da sredimo i uredimo, ali svi vole živjeti u redu, čistoći i mirisu.

Događa li se to tebi?

Jesili ikad krenula spremiti neku sitnicu i onda si otkrila da si preuzela cijelukuću da očistiš?

Ja vazda tako, i uvijek pogrješim u računanju vremena.

Naš mozak funkcionira ovako, živi na zadovoljavanju i čim vidi zadovoljstvo, aktivira se još više.

Isto je i za fizičkom aktivnošću, niko je ne voli prije nego što se počne baviti, ali kad započneš više ne možeš bez nje.

Mnogo puta mi se desi da mi je mrsko da se presvučem,  aktiviram se itd. Ali tada se nakon 5 minuta osjećam tako dobro da sam odmah sretna što sam započela.

Pa koji je trik u čišćenju ili aktivnostima?

Počni samo 5 minuta, a ti ćeš odmah učiniti više, ali započni s malo, počni uređivati​​ stol ili samo onu ladicu, počni raditi 5 minuta vježbe dnevno.

Niko se ne rađa sklon ili ne, na čišćenja ili tjelesne aktivnosti, to je samo stvar navike, postoje žene naviknute i zadovoljne kad se bave čišćenjem, a žene zadovoljne i navikle na kretanje, razlika leži u malim dnevnim akcijama.

Želišli imati čistu kuću i zdravo tijelo i um?

Pa 5 minuta je rješenje.

Od 1. Juna Lifestyle Club otvara ponovo svoja vrata i moći ćeš nam se pridružiti uživo.

Našu misiju i viziju smo nastavili raditi online putem naše grupice ŽENA U FORMI. 

Unutar grupe naći ćeš naše MINI RUTINE koje će ti pomoći da odradiš svojh prvih 5 minuta dobrobiti i da "urediš" svoje tijelo, zdravlje i um.

Priključi se na link ispod.

https://www.facebook.com/groups/zenauformi/

P.S.

A ako želiš učiniti nešto više, znamo kako to učiniti, mi smo tu, piši nam, rado ćemo te upoznati, ponuditi čaj, razmjeniti nekoliko riječi i pronaći pravi put pogodan za tvoje potrebe.

Čekamo te sa druge strane!

Zakaži na linku i dogovorit ćemo tvoj prvi termin za tvoju dobrobit!


 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost