×
Novosti
"PILULE DOBROBITI" - Mini Rutina: Kako da učvrstiš i ojačaš unutarnji dio bedara u 5 min

Kad se govori o mišićima nogu uglavnom su u fokusu mišići gluteusa, stražnje lože i quadriceps, dok se o aduktorima mnogo manje govori i najgore nije to što se o tome manje priča nego se ne posvećuje adekvatna pažnja. 


Aduktori su mišići na unutarnjoj strani bedara i imaju vrlo važnu ulogu u održavanju mišićnog balansa tijela. Osim toga mogu uzrokovati vrlo neugodan osjećaj kada se butine trljaju kad je ljeto i primorna si da obučeš ispod ljetne haljine kratke helanke upravo da spriječiš znojenje i ozlijede zbog trljanja.


Kad se ovaj mišić ne vježba kreira se kao što smo gore navele disbalans u mišiću nogu koji utiče na nepravilnu i neravnomjernu raspodjelu težine na stopalo te zato utječe na skočni zglob, na koljeno, zdjelicu i kralježnicu, a jedan od uzroka je slabost mišića aduktora. Slabost aduktora možeš primijetiti i kod čučnja. 


Kada su ti koljena usmjerena prema van, kao i pri nekontrolisanom okretanju stopala prema van znakovi su slabosti aduktora. 


Te zato danas odvoji malo vremena i vježbaj sa našom ličnom trenericom MA sporta Berinom koja je pripremila za tebe odličnu dopunu kad radiš mini rutine za noge.



VJEŽBE ZA ADUKTORE (UNTRAŠNJI MIŠIĆI NOGU)

 

1. BOČNO PODIZANJE NOGU


- Početni položaj – ležeći na boku, postaviti lakat ispod visine ramena, donja noga ispružena, zategnuta u koljenu, prsti usmjereni prema sebi, gornja noga prebačena preko donje, koljeno spušteno na podlogu. Podižemo donju nogu. Vježbu ponoviti i drugom nogom.


Oprez – nogu držati u poziciji čekića, ne praviti trzaje nogom.

 

 Vježbu izvoditi 10 ponavljanja, obje strane.

 

 

2. BOČNO KRUŽENJE NOGU


- Početni položaj – ležeći na boku, postaviti lakat ispod visine ramena, donja noga ispružena i prsti zategnuti, gornja noga prebačena preko donje, koljeno spušteno na podlogu. Vršimo kruženje nogu prema nazad.Vježbu ponoviti i drugom nogom.


Oprez – ne podizati gornje koljeno od podloge, ne praviti trzaje nogom.


 Vježbu izvoditi 10 ponavljanja, obje strane.

 

 

3. MAKAZICE (ležeći na leđima)


- Početni položaj – ležeći na leđima, stopalo podignuti iznad kukova, noge zategnuti, ruke pored tijela. Naizmjenično širiti i križati noge.Vježbu ponoviti i drugom nogom.


Oprez – držati leđa čvrsto na podlozi i prste usmjeriti prema sebi.


 Vježbu izvoditi 10 ponavljanja, obje strane.

 


4. KRUŽENJE NOGU (ležeći na leđima)


- Početni položaj – ležeći na leđima, stopalo podignuti iznad kukova, noge zategnuti, ruke pored tijela. Istovremeno vršiti kruženje nogu prema vani. Lakša opcija saviti koljena pod uglom od 90 stepeni.



 
Oprez - držati leđa čvrsto na podlozi, noge ne širiti previše.

 Vježbu izvoditi 10 ponavljanja, obje strane.

 

 Vježbe izvoditi 3 serije.



Ovo je specifična nelagoda i kao takva se treba tretirati jer često povezuje se ne samo zbog disbalansiranog treninga nego i zbog povećanja kilaže.


Znamo da ti nije lahko pokrenuti se samoj te zato smo tu da ti pomognemo. Podjeli sa nama šta je za tebe bitno i naći ćemo zajedno koje je najbolje rješenje za tvoje zdravlje i dobrobit.


Učini prvi korak i kontaktiraj nas na:
-messanger
-viber: 060355 61 60 .

Za svoju prvu neobaveznu konsultaciju.


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost