×
Novosti
"PILULE DOBROBITI" - Mini Rutina: Riješi se celulita: 3 Top vježbe

Uz odgovarajuću prehranu i unos dovoljno tekućine u borbi protiv celulita nikako nemoj zaboraviti na vježbanje.


A ako ti se učini da ti se od vježbanja celulit ne smanjuje, nego ga je čak više nego prije, ne brini, to je samo mišić izbacio celulit koji je prije bio skriven i sad ga lakše možeš tretirati.


Vježbe za celulit na videu ispod demonstrirala nam je Berina Hebib, profesionalna instruktorica fitnessa i privatni trener Lifestyle Cluba, MA Tjelesnog odgoja i zdravlja i specijalizirana  za ženski trening.


"Celulit je problem s kojim se susreće skoro svaka žena bez obzira na dob. Jastučići i kvrgave nakupine, popularno nazvane 'narandžina kora', pojavljuju se na bedrima, bokovima, nadlakticama, stražnjici i nogama. U zadnje vrijeme možemo vidjeti da čak i vrlo mlade djevojke imaju probleme s celulitom, a podložne su mu i žene vitke linije. Za pojavu celulita 'zaslužni' su razni faktori, prvenstveno nekretanje, loša i neredovita prehrana te premali unos tekućine, no tu su i loša cirkulacija, ženski hormoni, osobito kontracepcija, genetika, trudnoća i klimakterij, pušenje, alkohol, probavni poremećaj…", kaže Berina.


1. FAZA

Celulit možemo promatrati i kroz faze gdje se u početnoj fazi celulit ne opaža na prvi pogled već su promjene u obliku kvržica i rupica vidljive tek kad se koža stisne prstima. 

2. FAZA

U sljedećoj fazi masne stanice tvore jasno vidljive jastučiće, a koža postaje sve opuštenija. 


3. FAZA

U trećoj fazi koža je sve tanja i manje elastična, dobiva izgled narandžine kore i vidljivo je sve više kvržica, koje u završnoj fazi postaju još tvrđe i bolne na dodir, a koža gubi elastičnost i poprima nezdravu boju. 

 

Berina ti poručuje:

"Za ozbiljnu borbu protiv celulita potrebno je da promijeniš životni stil i naoružati se strpljenjem, jer riješiti se ove napasti nije moguće preko noći. A borba s celulitom nikada ne prestaje, jer se i poboljšano stanje treba održavati, no sve ovisi o tvoj željama i tvojoj 'toleranciji' na prisustvo celulita" 


Kao tri osnovna "oružja" u borbi protiv celulita ističe prehranu, tjelovježbu te unos dovoljno tekućine, a smatra da kreme i masaže također mogu puno pomoći. 


A kada počneš vježbati može ti se učiniti dati se celulit povećava. No ne brini, poručuje trenerica, to je samo mišić izbacio celulit koji je prije bio skriven i sad ga lakše možemo tretirati.


Kreni odmah u borbi i ne odlaži više jer situacija neće se sama od sebe riješiti nego može se jedino pogoršati, a to ti već znaš.


A kada počneš vježbati može ti se učiniti da ti se celulit povećava. No ne brini, poručuje trenerica, to je samo mišić izbacio celulit koji je prije bio skriven i sad ga lakše možemo tretirati.



Kreni odmah u borbu i ne odlaži više jer situacija se neće sama od sebe riješiti nego može se jedino pogoršati, a to ti već znaš.



TOP VJEŽBE ZA OTKLANJANJE CELULITA

 

1. ČUČANJ S PODIZANJEM NA PRSTE

- Početni položaj – postaviti noge u širini ramena, ruke ispred grudi. Spusti se u polučučanj, podizati se na prste i ispružati ruke iznad glave.

 Oprez – ne gurati koljena naprijed.

 Vježbu izvoditi 20 ponavljanja.

 

2. KLUPA SA ISPRUŽANJEM NOGE


- Početni položaj – nasloniti se na zid, postaviti noge pod uglom od 90 stepeni. Ispružati jednu nogu i vraćati nazad. Vježbu ponoviti i drugom stranom.

 Oprez – ukoliko vam je teško da ispružatenogu, možete da ostanete u izdržaju.

   izvoditi 10 ponavljanja, obje strane.

 

3. SKATE

- Početni položaj – postaviti noge u širini kukova, a ruke na kukove. Ispružati jednu nogu u stranu, suprotnom rukom dodirnuti podlogu, zatim ponoviti i drugom nogom.

 Oprez – ispraviti leđa, ne gurati koljenanaprijed.

 Vježbu izvoditi 10 ponavljanja, obje strane.


Celulit se može riješiti ukoliko se otkrije koji je pravi razlog.

Ako si umorna da radiš sama na tome bez vidljivih rezultata jedino rješenje je da se konsultuješ sa našim personalnim trenericama i da počneš  personalizovan put koji će te dovesti do vidljivih rezultata.


Mi smo tu da ti pomognemo da nađeš način kako ćeš se pokrenuti u borbi protiv celulita i da budeš istrajna, piši nam na messangger ili na viber na br. 060 355 61 60 i zakaži svoj prvi sastanak sa zdravljem.


Dovoljno si čekala, sad je vrijeme da uradiš prvi korak. 


Klikni na link ispod:





 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost