×
Novosti
"PILULE DOBROBITI" - Mini Rutina: 3 magične vježbe+ tajna za borbu protiv spuštene stražnjice

 

Vježbaš redovno ali često ti se čini da ne dobijaš željene rezultate po pitanju čvrstoće stražnjice (gluteusa) iako su u programu koji imaš obuhvaćene ciljane vježbe upravo za tu mišićnu skupinu. 


Treneri su često koncentrirani vježbama samo na problematičnu muskulaturu, umjesto da problem sagledaju šire analizirajući cjelokupnu posturu ili držanje tijela oni samo natovare kilaže, zadaju neizvodljive vježbe koje mogu biti potencijalno opasne za tvoje zglobove i koljena, i kad dođe do povreda ili nedostatak rezulatata opet si ti kriva.


Zato naše trenerice koje su specijalizovane za ženski trening, razgovaraju sa tobom ne samo na početaku nego kroz i poslije kako biti pomogle da lociraš ne samo problem nego razlog tvojih nelagoda, pomogle su stotine žena da poboljšaju ne samo ovaj dio tijela nego njihov cjelokupan izgled, zdravlje i dobrobit, obrate pažnju na 360 stepeni kad je u pitanju bilo koja nelagoda i ti si njihov centar.


Vratimo se sada na temu :)

Kako mogu dobiti čvrstu i podignutu stražnjicu?


Tajna čvrste stražnjice krije se u vježbama snage, specifične i ciljane vježbe kao što su ove koje danas lična trenerica Berina opisuje i ispravnu posturu. (naredne sedmice pričat ćemo temeljno o tome i pokazat ćemo ti nekoliko vježbi koje bi ti mogle pomoći u tome)

 

Budući da se mi žene obično oslanjamo na mišiće bedara dok vježbamo, ključna je tehnika - pazi da pokrete izvodiš napinjući mišiće stražnjice. 

 

Vježbaj "potajno "


Gotovo svaki trenutak prikladan je za vježbanje područja stražnjice. Evo nekih primjera :


1. Dok hodaš, stisni butne mišiće one noge koja ostaje straga.


2. Dok sjediš u uredu, ravnih leđa i primaknutih, a neprekriženih nogu, više puta stegnite stražnjicu po deset sekundi.


3. Penji se stepenicama kad god imaš priliku, s blago podignutim petama.


VJEŽBE ZA STRAŽNJICU

 

1. ČUČANJ SA PARALELNIM POMJERANJEM STOPALA

- Početni položaj – stojeći, noge u širini kukova, ruke ispred grudi. Spustiti se u čučanj, pomjerati stopala paralelno, u jednu, zatim u drugu stranu i vraćati u početni položaj.

 Oprez – ispraviti leđa, ne gurati koljena naprijed.

 Vježbu izvoditi 10 ponavljanja, obje strane.

 

2. JEDNONOŽNI MOST SA POMJERANJEM NOGE U STRANU

- Početni položaj – ležeći na leđima, ruke postaviti poredtijela, stopala primaknuti što bliže stražnjici. Podignuti se u most, jednunogu ispružiti i pomjerati u stranu.

 Oprez – stopalo zategnuti, stisnuti stražnjicu, ne spuštatikukove prema podlozi.

 Vježbu izvoditi 10 ponavljanja, obje strane.

 

3. PODIZANJE NOGE LEŽEĆI NA STOMAKU

- Početni položaj – ležeći na stomaku, podlaktice ispodramena, spojiti šake. Podizati jednu nogu, druga fiksirana na podlozi.

 Oprez – stopalo u poziciji „čekića“ , kukove ne podizati odpodloge.

 Vježbe izvoditi 15 ponavljanja, obje strane.



Ovo je specifična nelagoda i kao takva se treba tretirat jer često povezuje se ne samo zbog disbalansiranog treninga nego i zbog pogrešne posture.


Znamo da ti nije lahko pokrenuti se samoj te zato smo tu da ti pomognemo. Podjeli sa nama šta je za tebe bitno i naći ćemo zajedno koje je najbolje rješenje za tvoje zdravlje i dobrobit.


Učini prvi korak i kontaktiraj na 

-messanger ili 

-viber broj: 060355 61 60 

za svoju prvu neobaveznu konsultaciju.



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost