×
Novosti
5 AKTIVNOSTI KOJE TI MOGU POBOLJŠATI LJETNI ODMOR

Jučer smo razgovarale o tome.


Godišnji odmor upravo zato što imaš više vremena može biti pravo vrijeme za promjenu i pokretanje novih navika.


Ne odgađaj do septembra, nadajući se da ćeš tada implementirati sve svoje dobre namjere i promijeniti svoj život, učini to sada, s 5 jednostavnih akcija.


1. Bavi se fizičkom aktivnosti svaki dan


Započni dan s fizičkom aktivnošću. Nešto jednostavno poput brzog hodanja i pokušaj to učiniti svaki dan i to kao prvu stvar za taj dan. To ima sinergističke učinke na tijelo, um i ponašanje. U tijelu pomaže metabolizam i potiče da podigneš nivo svoje kondicije. Na mentalnom planu, oslobađanje neuro-predajnika poput dopamina povećava percepciju blagostanja i zadovoljstva. Konačno, s gledišta ponašanja, prva dva učinka pretvaraju se u progresivni nestanak otpora na fizičkoj aktivnosti i uklanjanje sklonosti na lijenosti.


2. Obrati više pažnje na to šta jedeš


Ljeto je idealno vrijeme da se navikneš da jedeš manje i bolje. S jedne strane, u stvari, velika prisutnost povrća i voća omogućava ti da stojiš dalje od kaloričnije hrane. S druge strane, veća raspoloživost vremena pomaže ti da posvetiš više pažnje onome što jedeš. Izbjegavaj pretvaranje godišnjih odmora u neprestani odlazak kioska za sladoleda i večere po restoranima.

 

3. Prakticiraj 10 minuta dnevno meditacije


Bez obzira jesi li na moru ili u planini, okolina je savršena za početak meditacije ili jednostavno provesti nekoliko minuta u tišini i sama sa sobom. Na primjer, plaža u rano jutro, nakon šetnje, savršeno je mjesto da sjediš i stvoriš idealnu harmoniju s okolinom. Na isti način stijene u tvojoj omiljenoj šumi, ili srećom u našem gradu, vrlo dobro djeluju. Ako nisi navikla meditirati, prvih nekoliko dana namjesti se tako da samo koristiš 10 minuta ne radeći ništa samo disanje.


Ako ne, možeš si pomoći s ovom vođenom meditacijom koju je pripremila Lifestyle trenerica za ZDRAVA LEĐA Arnom na linku ispod. 


 

4. Napiši dnevnik


Dnevnik može biti strašan saveznik na putu promjene, a praznik je izvrsno vrijeme da ga počneš pisati. Vrati se kad si bila djevojčica, kad su ti poklonili tvoj prvi rokovnik, daruj sebi vrijeme samo za to. Počni pisati dojmove o tvojem odmoru i pokušaj se osvrnuti na emocionalna stanja koja proživljavaš. S vremenom, dnevnik može postati savršen alat za planiranje strategije potrebne za nastavak puta poboljšanja nakon što se vratiš sa godišnjeg odmora. Korisna tehnika je da jasno predviđaš prepreke na koje ćeš naići i kako bi ih neutralizirali. 


 
5. Ukloni televiziju i zabavne programe i posveti se više edukativnim aktivnostima


Danas smo svi više ili manje svjesno bombardirane stimulusima svih vrsta: informativni programi, poruke, telefonski pozivi, web stranice i socijalne mreže su samo neki primjeri faktora koji upadaju u naš um generirajući distrakciju i tjeskobu. 


Neki od tih podražaja su neizbježni, drugi su prihvaćeni jer djeluju kao mehanizmi bijega i kompenzacije. 


To se posebno odnosi na beskonačne oblike "zabave". Ako ih povremeno koristiš to je ok, ali ako redovito ih upotrijebiš, zauzimaju/gutaju značajan dio našeg vremena. Za vrijeme praznika odvoji se od televizije i drastično smanji upotrebu interneta i umjesto toga razmisli o učenju nečega što ti može biti korisno i što možda uvijek i zauvijek ostaviš po strani. Najbolje je pročitati dobru knjigu i obogatiti svoju kulturu i znanje.


Ljetni odmori mogu se koristiti za ne razmišljanje o bilo čemu ili za razmišljanje, planiranje i započinjanje vlastitog puta promjena.


Kao i uvijek, izbor je Tvoj.


Klikni na link ispod samo ako si:


1. odlučila da definitivno želiš promjeniti sebi i svoj stav


2. da odvajaš sebi vrijeme jer si ti prioritet


3. da tvoje zdravlje,dobrobit i budućnost ovisi samo o tebi


http://lifestyleclub.ba/kontakt  


Dobar način da koristiš socijalne mreže, da nas bolje upoznaš i da pristupiš lagano na putu KRETANJE ponovo je uraditi korak po korak te zato nam se pridruži u grupi ŽENA U FORMI.

 

                               

 

Grupa je napravljena za realne i normalne žene poput tebe, te zato ako se služiš lažnim profilom možeš pristupiti jedino odgovarajući na ulazna pitanja. 


Čekamo te :)







Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost