×
Novosti
"PILULE DOBROBITI" - Mini Rutina: VJEŽBE ZA RAVAN STOMAK + 10 RAZLOGA ZAŠTO NE DOBIJEŠ REZULTATE

Znojiš se i nastojiš odraditi nekoliko setova trbušnjaka svakoga dana, no ne primjećuješ pomake na figuri. 

Danas lična trenerica Berina će ti pokazati 3 odlične vježbe koje možeš uraditi bilo gdje i koje su jako korisne da ojačaš i oblikuješ svoj stomak.

No, međutim nećeš imati koristi od toga ako ne ukloniš razloge zbog čega ti stomak je nadut i izgleda iz dana u dana veći bez obzira koliko se potrudiš oko treninga.

 

Slijedi deset najvjerojatnijih razloga zbog kojih ne uspijevaš postići željeni učinak, a tu su i savjeti uz koje će trbušnjaci postati učinkoviti.



1. U LOŠOJ SI KONDICIJI

Slaba tjelesna kondicija može učinkovite pokrete pretvoriti u potpuno beskorisne. Nekoliko najčešćih pogrešaka koje čine žene koje su u lošoj formi su: 

- podižeš i istežeš vrat

- korištiš zamah umjesto snagu mišića za podizanje trupa

- podižeš leđa od podloge i opuštaš trbušne mišiće prilikom izvođenja pokreta.

Želis li zaista vidljive rezultate moraš naučiti kontrolirati trbušne mišiće koji tokom cijelog izvođenja trbušnjaka moraju biti napeti.


2. IZABRALA SI POGREŠNU VJEŽBU

Najgori učinak na opušten ili izbočen trbuščić imaju trbušnjaci koji se izvode nepravilno.

Zato izbjegavaj sve vježbe koje nisu u skladu sa tvojom fizičkom formom ili za koje nisi sigurna da izvodiš pravilno te ti uzrokuju bol na donji dio leđa i vrata poslije toga. Odaberi nešto jednostavno poput vježbe na videu ispod.


3. DIŠI NEPRAVILNO ILI UOPĆE NE DIŠEŠ

Prilikom izvođenja trbušnjaka trebala bi biti usredotočena na disanje. 


Kako bi pravilno disala tokom izvođenja trbušnjaka, drži se slijedećeg: udahni za pripremu, zatim izdiši dok pupak povlačiš prema kralježnici i počini se podizati te cijelo vrijeme drži uvučen trbuh i napete trbušne mišiće.


4. KRIVA JE PREHRANA

Možeš raditi i tisuću trbušnjaka dnevno, no unosiš  li previše kalorija, tvoji trbušni mišići čvrsti kao kamen ostat će skriveni iza naslaga masti. Te zato smanji ugljikohidrate i povećaj proteine.


5. ZAGLAVILA SI U RUTINI

Izvođenje iste vježbe dan za danom, bez mijenjanja broja ponavljanja, opterećenja ili načina izvođenja, velika je greška. Ukoliko višene osjećaš trbušne mišiće dok ih radiš bilo bi pametno promjeniti jer na taj način ćeš osvježiti svoju rutinu, stimulisat ćeš stomak na drugačiji način i neće ti biti dosadno i mrkotrpno dok ih radiš.



6. NE VJEŽBAŠ DOVOLJNO INTENZIVNO

To ne znači da bi se trebala ubiti na svom kardio treningu ili radeći pojedine vježbe da bi sagorijela više masti nego jednostavno da ne ostaneš zarobljena u svojoj konfort zoni. Kada osjetiš da si dostigla jedan određen nivo u skladu sa svojom fizičkom formom pojačaj postepeno svoj tempo.



7. USREDOTOČENA SI NA KOLIČINU

Nema potrebe da svaki dan radiš pedeset, sto ili hiljadu trbušnjaka. Mnoge žene nastoje napraviti što više tih pokreta uvjerene da će tako brže istopiti trbuščić, no to je samo mit. Dobra vijest je da su, radiš li trbušnjake ispravno, jedan do tri seta od po osam do 20 ponavljanja sasvim dovoljno za postizanje dobrih rezultata.



8. NE SPAVAŠ DOVOLJNO

Manjak sna može utjecati na razinu šećera u krvi, na razinu hormona gladi pa čak i na ritam koji tokom dana trošite kalorije. Stoga, već od danas promijeni naviku odlaska na spavanje: ugasi svjetlo i pođi u krevet ranije nego inače. Tvoji trbušni mišići će ti biti zahvalni, a to ćeš uskoro i vidjeti.



9. PREBRZO VJEŽBAŠ

Prebrzo izvodiš trbušnjake, umjesto metodičnog, polaganog izvođenja, ta brzina neće te dovesti do ravnog trbuha. Što sporije izvodiš vježbu, to će veći broj mišićnih vlakana biti angažiran u pokretima, a time će svaki pokret biti učinkovitiji.


10. TI SI MAGNET ZA STRES

Ako si već kronično pod stresom znaj da je jako loše jer potiče tijelo da pojačano luči hormon stresa kortizol koji može utjecati i na druge hormone utijelu te dovesti do debljanja. A velika je vjerojatnost da će se dodatni kilogrami rasporediti upravo u zoni trbuha. Kako bi izašla na kraj s uobičajenim stresnim situacijama odvajaj vrjeme za sebe i počni vježbati uz nas.




VJEŽBE ZA STOMAK

 

1. PRIVLAČENJE RUKU I NOGU

- Početni položaj – sjedeći, saviti koljena, postaviti ruke iznad glave, trup pod uglom od 45 stepeni. Istovremeno podižemo koljena ispuštamo ruke, zatim vraćamo nazad ispružajući noge.

Oprez – stisnuti stomak, ispraviti leđa, za težu opciju, ne spuštati noge na podlogu.

 Vježbu izvodimo 15 ponavljanja.

 

2. ISPRUŽANJE NOGU

- Početni položaj – ležeći, saviti koljena, držati pod uglom od 90 stepeni, podići glavu od podloge, ispužiti ruke. Zatim naizmjenično ispružati noge i kratko podići lopatice od podloge.

Oprez – stisnuti stomak, ne podizati leđa od podloge, ne spuštati glavu na podlogu.

 Vježbu izvoditi 10 ponavljanja.

 

3. PREBACIVANJE NOGU U STRANU

- Početni položaj – ležeći, postaviti ruke pored tijela, podići noge u visini kukova. Prebacivati noge u jednu stranu, zatim u drugu. Za lakšu opciju savijete koljena pod uglom od 90 stepeni.

Oprez – jako stisnuti stomak, ne podizati leđa od podloge.

Vježbu izvoditi 10 ponavljanja, obje strane.



Vježbaš redovno ali često ti se čini da ne dobijaš željene rezultate po pitanju stomak i viška kilograma? 


Mi ti možemo pomoći da kreneš da posvećuješ vrijeme za sebe, da se osjećaš bolje nego kako se osjećaš danas i da napokon se osjećaš zadovoljno i sretno u svom tijelu.


Piši nam na
messanger
ili na viber na br. 060355 61 60 

rado ćemo te upoznati i zakazati besplatne konsultacije sa našim trenericama.


Vidimo se u klubu!    

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost