×
Novosti
"PILULE DOBROBITI" - Mini Rutina: PLUS I MINUS = MRŠANJE

 Mislimo da je svima nama pojam "Pretilost ili gojaznost"(debljina, adipositas, obesitas) vrlo jasan i ne trebamo ti također dati definiciju od toga jer ako imaš prekomjernu težinu vjerovatno si već informisana za sve što nosi sa sobom ovo stanje.


Pazi nije stvar estetike, gardarobe, socijalne predrasude i slično. Mi ne želimo da smršaš nego želimo da se osjećaš dobro.


Da li se ti osjećaš dobro?


Ovo je pitanje na koje trebaš odgovoriti, ne nama nego sebi.


Šta radiš da bi poboljšala svoje stanje?

Šta si do sada radila? Koji rezultat si imala?


Danas lična trenerica Amra će ti pokazati kardio vježbe koje možeš uraditi na otvorenom u toku hodanja da bi povećala intenzitet ili od kuće poslije 5 minuta hodanja u mjestu.


Ako imaš preko 10 kg viška savjetujemo ti da ne radiš ove vježbe jer će ti otkazati zglobovi i neće uticati pozitivno na tvoje tijelo. Umjesto toga uzmi 10-15 minuta i odluči da prošetaš malo naprimjer do kuće ako se vraćaš sa posla ili u gradu sama ili sa drugaricom.


Neaktivnost je tvoj najveći neprijatelj tako ako želiš da se pokreneš kreni sa malim stvarima poput naše PILULE DOBROBITI.


Zašto nastavljaš da nagomilavaš kg?


Debljaš se kad hranom unosiš više energije (kcl) nego što su stvarne potrebe za tvoj organizma, više nego što možeš potrošiti. 


Debljaš se i onda kad unosiš manje kalorija, ali se ne krećeš, nisi tjelesno aktivna pa ne možeš potrošiti unesenu energiju. 


Sav višak energetskog unosa pohranjuje se u obliku masnih naslaga i ti se debljaš.


Ovo je čista matematika + i - ali rješenje je uvijek isto tjs. počni odmah da vodiš zdrav stil života a mi ti možemo pomoći.


KARDIO TRENING

 

1. SKOKOVI NAPRIJED I NAZAD

- Početni položaj – stojeći, postaviti stopala malo šire od širine ramena, ruke ispred sebe, sastaviti dlanove. Izvoditi čučanj sa skokovima naprijed i nazad.

Oprez – ne gurati koljena naprijed, ne davati opterećenje na leđa, paziti na doskok.

 Vježbu izvoditi 10 ponavljanja, obje strane.

 

2. JUMPING JACKS SA NOŽNIM UDARCIMA

- Početni položaj – stojeći, postaviti stopala u širini kukova, ruke pored tijela. Istovremeno izvoditi raskorak i uzručenja, a zatim nožne udarce. 

Oprez – paziti na doskok.

 Vježbu izvoditi 10 ponavljanja, obje strane.

 

3. ČUČANJ SA DODIRIVANJEM STOPALA

- Početni položaj – stojeći, postaviti stopala u širini kukova, ruke iznad glave. Izvoditi čučanj sa dodirivanjem stopala i vraćati se u početni položaj.

Oprez – ne gurati koljena naprijed, ispraviti leđa.

Vježbu izvoditi 15 ponavljanja.


Znamo da nije lahko sama da radiš na tome pogotovo ako si daleko išla sa ovom nelagodom ali nikad nije kasno da radiš na sebi i da budeš ponovo sretna i zdrava.


Mi ti možemo pomoći u tome ali trebaš prvo ti  to htjeti. Nemoj se bojati da nećeš uspjeti jer smo mi pored tebe i uvijek na tvojoj strani.


Zakaži svoj prvi razgovor na linku ispod i živi život koji zaslužuješ!




Čekamo te!

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost