×
Novosti
3 TOP VJEŽBE ZA UKLANJANJE CELULITA

Celulit ne možeš sa magičnim štapom i magijom da učiniš da nestane, ali i za njega ima rješenje. Jedini način je da djeluješ sa više strana istovremeno, odnosno da promjeniš način života tako što ćeš ugraditi zdrave navike.


Kako se stvara celulit i u kojoj si ti fazi?


Celulit zapravo ima 4 faze kroz koje prolaziili ostaje duže vrijeme u nekoj od njih. 


Vrste celulita razlikuju se po ovim karakteristikama. 


Iako zvuči kao prijetnja, vjeruj da to kažemo zbog tebe jer ukoliko ne tretiraš, a doprinosiš njegovom razvoju svojim navikama, lako će doći do najgore faze.


1. faza celulita


U prvoj fazi ćeš primjetiti neke promjene na površini kože jer koža je nalik narandžinoj kori. Ovaj celulit biće vidljiv kad kožu uštineš, a nastaje kao posljedica gojaznosti.


2. faza celulita


Pogoršanje izgleda kože se nastavlja i površinska cirkulacija postaje sve gora i gora i dolazi do oštećenja ćelija i stvaranja potkožnih čvorića. Celulit postaje vidljiv golim okom i grudvice su sada na koži izražene toliko da se i ne moraš truditi da uštineš kožu ali još uvijek može uspješno da se liječi.


3. i 4. faza celulita


Proces narušavanja izgleda kože se nastavlja.

U trećoj fazi, međućelijska razmjena se još teže sprovode, što ugrožava normalan protok kiseonika u tkivu. Grudvice celulita su jasno vidljive i krupne. U ovoj fazi moraš ozbiljno da kreneš sa mjerama borbe protiv celulita.

Dok u četvrtoj fazi celulit je najizraženiji. Ovo je najgora faza, celulit je tvrd i može stvarati pritisak na nervne završetke koji se nalaze u blizini pa tako može izazvati bol. Tada ćeš celulit teže ukloniti i samo liječenje trajat će mnogo duže.

Kako se najefikasnije riješiti celulita?


Pitale smo našu ličnu trenericu MA Tjelesnog odgoja i zdravlja Berinu:


"Sigurno trebaš postepeno promjeniti stil života. Postepeno a ne odmah ujedno sve. Stvoriti zdrave navike. Možeš krenuti sa vježbanjem koje će ti dat početni elan da regulišeš ishranu."


"Pored zdrave ishrane, vježbanje predstavlja najbolji način za regulisanje celulita. Potrebno je da svakodnevno upražnjavaš neku fizičku aktivnost a svakako preporučujemo i biće dovoljno za početak dva puta sedmično aerobna fizička aktivnost, kao što je hodanje, vožnja bicikla, plivanje"


Na videu ispod Berina će ti pokazati 3 top vježbe a što se tiče aerobne aktivnosti možeš nam se pridružiti u našem najnovijem projektu "POKRENIMO SE ZAJEDNO" gdje ćeš biti naša gošća 21 dan.


Zašto 21 dan?

Zato što je dokazano da sve što uradiš preko 21 dan pretvori se u naviku. U okvir ovog projekta organizirale smo aktivnosti na otvorenom "HODANJEM DO ZDRAVLJA" gdje ćemo zajedno hodati i uraditi vježbice u prirodi.


Uživaj u videu a čekamo te uživo, prijavi se na link ispod za više informacija.


1. RASKORAK

- Početni položaj – stojeći, postaviti stopala malo šire od širine ramena, vrhove jednog stopala okrenuti blago prema vani, aruke na kukove. Savijati koljeno i vraćati se u početni položaj. Vježbu ponoviti i drugom nogom.

Oprez – ispraviti leđa, ne gurati koljeno naprijed.

 Vježbu izvodimo 20 ponavljanja, obje strane.

 

2. PODIZANJE NOGU NAZAD

- Početni položaj – stojeći, postaviti stopala u širini kukova, blago saviti stajnu nogu, drugu zategnuti, a ruke ispred sebe. Podizati jednu nogu nazad i vraćati u početni položaj. Vježbu ponoviti i drugom stranom.

Oprez – nogu zategnuti, stopalo postaviti u poziciju „čekića“, stisnuti stražnjicu.

 Vježbu izvoditi 20 ponavljanja, obje strane.

 

3. JEDNONOŽNI MOST

- Početni položaj – ležeći, saviti koljena, postaviti ruke pored tijela, podići se u „most“. Podizati jednu nogu od podloge i vraćati nazad. Vježbu ponoviti i drugom nogom.

Oprez – ne davati opterećenje na leđa, ne spuštati stražnjicu na podlogu.

 Vježbu izvoditi 20 ponavljanja, obje strane.

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost