×
Novosti
SVAKA POJEDINA AKTIVNOST JAČA VRLINE...

Danas je praznik, odvoji jedan momenat za sebe i pročitaj sljedeću priču. :)


Priča koja može biti vrlo poučna i ukoliko nisi znala otvoriti će ti um a ukoliko ti je poznata nije loše je pročitati ponovo i osvježiti podsvjest. 


Svaka od nas se ponekad osjetila lijenom ali razlika među ženama je ta šta rade kada dođu ti momenti. Da li staneš i čekaš da će proći samo ili pokreneš se odmah da nešto učiniš da se trgneš od tog momenata, da li pristupiš na pozitivan ili na negativan način... jedna stvar je sigurna tj. da često zbog lijenosti propuštaš prilike koje ti osiguravaju sreću i uspjeh. 


Iako mnogim ženama predstavlja sreću izležavanje i udobnost, takva je sreća vrlo kratkog vijeka. 


I kako bi rekla moja baka "što više sjediš i ležiš još više ti se sjedi i leži"


Nema nam trajne sreće i uspjeha bez aktivnog zauzimanja. 


Tu se ubrajaju i sve one aktivnosti za koje na oko ne bi rekla da pridonose blagostanju, no svaka pojedina aktivnost jača vrline marljivosti, poletnosti, poduzetnosti i samoinicijativnosti. 

Ako ove vrline kultiviraš i u svakoj najmanjoj situaciji, bit će na snazi i onda kad ih najviše trebaš. 

Stoga ne bi nikako smjela podcjenjivati nijedan zadatak kojim imaš priliku oduprijeti se lijenosti kao fizičkoj aktivnosti. 


TRI ŽABE 

Jednoga dana tri žabe iz obližnje bare doskakutale su do štale. 

Tamo je bilo bure s mlijekom. 

Vraćajući se u predvečerje u vodu, sve tri padnu u bure. 

Svaki pokušaj da izađu bio je uzaludan. 

Jedna među njima, koja bijaše lakovjerni optimist, pomisli: "Treba samo mirno čekati da neko dođe i spasi nas." 

Stajala je mirno dok joj mlijeko nije zatvorilo dišne organe, a onda se ugušila i potonula. 

Druga žaba bijaše pesimist. Znajući da niko neće doći, a da sama sebi ne može pomoći, odluči pustiti se na dno kako bi skratila muke polaganog ugibanja. 

Treća žaba bila je realist. Ona je mislila ovako: "Ne znamo ništa pouzdano, ali čekati se ne isplati. Moram nešto poduzeti, nikad se ne zna." Mlatila je nogama po mlijeku dok nije počela osjećati nešto tvrdo. Mlaćenjem se mlijeko pretvorilo u maslac. Kad je grumen bio dovoljno tvrd, ona se popne na njega i iskoči iz bureta. 


Budi "realist" i posveti sebi vrijeme koje zaslužuješ, baš sada kad svi pomisle da je potrebno čekati za bilo šta što trebaš uraditi je pravi momenat da ne izgubiš energiju, zdravlje i živce.


Nemoj čekat ništa više i zakaži na linku ispod. 

Mi ti možemo pomoći da izađeš iz bureta ali trebaš ti biti prva koja želi.

Napravi prvi korak.

Da bi ti mogle još bolje pomoći u tome pokrenule smo projekat"POČNIMO ZAJEDNO" gdje dajemo priliku svim članicama grupe ŽENA U FORMI na linku ispod da budu naše gošće 21 dan. Možeš i ti se priključiti na linku ispod i pretvoriti misli u djelovanje.


                                             



Kontaktiraj nas na link ispod da bi dobila sve potrebne informacije i da otkriješ koje je najbolje rješenje za tebe i tvoje nelagode. Pobjedi lijenost sada!




Čekamo te!  

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost