×
Novosti
3 KLJUČNE VJEŽBE ZA SPUŠTENU STRAŽNJICU + AUTOANALIZA

Imaš spuštenu stražnjicu ili izbočen trbuh? 

Nemoj to ignorisati jer to su znakovi putem kojih tvoje tijelo šalje važne poruke koje ne smiješ ignorisati.

Lična trenerica danas će ti pokazati uvide a 3 ključne vježbe za podizanje stražnjice i uklanjanje celulita ali vodi računa da potpuniš današnje mini rutine sa vježbicama za trbušnjake i leđa koje smo objavile prethodnih dana.

Način na koji sjediš ili hodaš otkriva mnogo više o tvom tijelu nego što misliš. Mišićna neravnoteža, slabi dijelovi tijela i kritične tačke na tijelu stvaraju lančanu reakciju raznih pojava na tijelu. 

Vrijeme je da naučiš čitati ono što ti tijelo poručuje kako ne bi se situacija vremenski pogoršala još više.


Pogrbljenost

Ako si pogrbljena dok sjediš, to može značiti da su mišići u stražnjem dijelu bedara slabo razvijeni. Upravo zbog toga zdjelica i donji dio leđa nemaju dobru podršku pa kralježnica prirodno ide u stanje pogrbljenosti. Žene koje imaju takve tegobe moraju redovno vježbati, a posebno je važno razviti mišiće stražnjeg dijela tijela.


Spušteni kukovi

Ako imaš spuštene kukove koji izgledaju umorno, možda se uzrok krije u slabim nogama. Upravo zato kosti kukova se povlače prema naprijed pa se čini da su kukovi i bokovi spušteni. Šta činiti? Naravno, ojačati noge! Biraj vježbe koje će tvoje noge u kratkom vremenu učiniti stabilnima i jakima.


Izbočen trbuh

Ako imaš izbočen i jako vidljiv trbuh čak i kad gotovo ništa ne jedeš, vrlo vjerojatno imaš i slabo razvijene mišiće donjeg dijela leđa. Upravo zato se i javlja izbočenost trbuha. Rješenje za takvu situaciju je vježbanje donjeg dijela leđa, ali i trbuha. Biraj vježbe koje jačaju taj donji dio abdomena.


Spuštena stražnjica

Ako imaš spuštenu i ravnu stražnjicu, moguće je da je uzrok tome slaba razvijenost leđnih mišića i to onih koji prate kralježnicu, posebno u donjem dijelu leđa. Nedostaje luk na stražnjoj strani između stražnjice i leđa. U takvim situacijama valja odabrati vježbe za leđa, posebno one koje dubinski jačaju mišiće uz kralježnicu.


Spušteno rame

Ako na jednom ramenu stalno nosiš teret (torba i cekere) ono se može spustiti. Javlja se, dakle, neravnoteža te jedno rame postaje više u odnosu na drugo. Što učiniti kada se to dogodi? Radi vježbe istezanja. Moraš ih raditi pravilno i redovno. Ako nisi sigurna kako se rade te vježbe, obavezno se posavjetuj sa nama na linku ispod.


Ne možeš sve znati, naš je posao je da znamo, zato smo mi tu da ti pomognemo da analiziramo zajedno tvoje nelagode i da nađemo najbolje rješenje za 360 stepeni. 




Uživaj!



VJEŽBE ZA STRAŽNJICU

 

1. PODIZANJE NOGU U STRANU I NAZAD

- Početni položaj – četveronožni, ruke ispod visine ramena, koljena ispod visine kukova. Ispružiti jednu nogu i zategnuti. Izvoditi podizanje nogu u stranu i nazad. Vježbu ponoviti i drugom stranom.

 Oprez – ispraviti leđa, stopalo postaviti upoziciju „čekića“ , stisnuti stražnjicu.

 Vježbu izvoditi 15 ponavljanja, obje strane.

 

2. MOST

- Početni položaj – ležeći na leđima, postaviti ruke pored tijela, saviti koljena. Podizati stražnjicu od podloge i vraćati nazad.

 Oprez – stisnuti stražnjicu, ne davati opterećenje na donja leđa.

 Vježbu izvoditi 15 ponavljanja, obje strane.

 

3. PODIZANJE NOGU IZ LEŽEĆEG POLOŽAJA

- Početni položaj – ležeći na stomak, postaviti ruke ispred sebe, čuvati se sa strane, ispružiti noge. Podizati noge i vraćati nazad.

 Oprez – stisnuti stražnjicu, ne praviti trzaje.

 Vježbu izvoditi 15 ponavljanja. 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost