×
Novosti
Kako oblikovati elegantan i ženstven triceps?

Područje tricepsa  je često mjesto nakupljanja masti kod nas žena, i upravo zbog toga potrebno je više pažnje na to područje.

Mlohava ruka narušava, ne samo estetiku za ruke, nego i dojam općenito, tijela posebno. Ako odlučiš da obučeš kombinacije  koje zahtijevaju otkrivanje cijele ruke, te zbog toga je česta želja oblikovanja spomenutog područja, tj. područja tricepsa, ali uz jedan uvjet.

Mnogo žena se boji da ne dobiju velike mišiće i žele kao rezultat rada na mišićima ruku lijepo oblikovane, ali elegantne ruke.

Postoji i važniji razlog aktivacije tricepsa, a to je da mišić pruža potporu u jačanju ostalih mišića i održavanju pravilnog držanja u području ramenog zgloba.

Kad se javi slabost manje mišićne skupine, veće moraju raditi jače i brže se umaraju, a s vremenom dolazi do mišićnog disbalansa.

Te zato odmah na posao sa našom ličnom trenericom Berinom :)

 

VJEŽBE ZA RUKE

1. USKI SKLEKOVI

- Početni položaj – noge na podloziispružiti, ruke postaviti na zid u širini ramena. Spustiti se u sklek i vratitinazad. Lakša opcija, približiti stopala i izvoditi vježbu.


 Oprez – ispraviti leđa, laktove približiti tijelu.

 Vježbu izvoditi 15 ponavljanja.

 

2. PROPADANJA

- Početni položaj – postaviti ruke naklupu, noge ispružene, stopala na podlozi. Spuštati se tako da su laktovi štobliže tijelu i vraćati nazad. Za lakšu opciju, saviti koljena.

 Oprez – zategnuti ruke, ispraviti leđa,paziti na položaj laktova.

 Vježbu izvoditi 10 ponavljanja.

 

3. POVLAČENJE RUKU NAZAD

- Početni položaj – postaviti ruke u širiniramena, noge ispružiti i postaviti stopalo u poziciji čekića. Naizmjeničnopovlačiti ruke tako da laktovi budu što bliže tijelu.


 Oprez – što više fiksirati kukove.

 Vježbu izvoditi 15 ponavljanja.

 

Na kraju, kombiniraj neke specifične vježbe istezanja za ruke (možeš ih pronaći nekoliko na našem YouTube kanalu ili u grupi) kako ne bi riskirala bol sljedeći dan i održavaj mišiće pokretnim i elastičnim.

Pa, mislim da će se ovim redoslijedom tvoje ruke i "krila šišmiša" puno poboljšati ;)

Ako želiš, piši nam u komentar kako bi ti mogle dati daljnje prijedloge.

Možeš tražiti personalizirani i ciljani program prema tvojim specifičnim potrebama pišući na link ispod:

http://www.lifestyleclub.ba/kontakt

A ako imaš dovoljno sreće da živiš u blizini našeg kluba, piši nam na isti link i rezerviši odmah svoju prvu BESPLATNU konsultaciju.

Vidimo se uskoro :)



 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost