×
Novosti
3 SAVRŠENE VJEŽBE ZA GRUDI

MNOGE od nas žena pate za većim i čvršćim grudima, ali najčešće se možemo žaliti samo prirodi i svojoj mami (genetika) jer teško da će (osim trudnoće) nešto moći utjecati na njihovo"prirodno" povećanje.

Ne postoji formula koja će ti veličinu A pretvoriti u veličinu B, a kamoli u veličinu C, ali, srećom, postoji način daih barem vidno poboljšaš - odnosno podigneš.

MNOGE žene također pate od strašne boli u leđima zbog prevelikih grudi koji njihovom težinom negativno utiču na posturu tijela i na pravilno disanje.

Za sve ima rješenje ali ako želis instant i wow efekat može ti uvijek poslužiti ili dobar push-up grudnjak, (ali šta kada ga skineš) ili dobar hirurg?

Ako želiš da imaš čvrste grudi, bez obzira dali je to samo estetika ili zdravlje - moraš vježbati.

Nema ti druge.

Zato danas lična trenerica Amra donosi te 3 savršene vježbe za grudi, odnosno za mišiće ispod grudi koji će ih vidno podignuti, istaknuti i uticati na tvoju posturu.

VJEŽBE ZA PRSA

1. POTISAK

- Početni položaj – stojeći, stopala u širini kukova, koljena blago savijena, kukove gurnemo naprijed, leđa zategnuta,ruke pored tijela, dlanovi prema plafonu. Radite potisak rukama prema plafonu,da ruke dođu do visine ramena

Oprez – ruke blago savijene u laktovima,rukama ne smijete ići više od visine ramena, tijelo mora biti ukočeno

 Vježbu izvodite 15 ponavljanja.

2. JEDNORUČNI POTISAK

- Početni položaj – stojeći, stopala u širini kukova, blago savijemo koljena, kukove gurnemo naprijed, leđa zategnuta, jednom rukom držimo opterećenje i okrenemo dlan prema plafonu, slobodna ruka na kuk. Podižete ruku u stanu i vraćate nazad

Oprez – ruka blago savijena u laktu, vježbu izvoditi bez trzaja.

 Vježbu izvodite 10 ponavljanja obje strane.

3. ISPRUŽANJE RUKU

- Početni položaj – stojeći, stopala u širini kukova, blago savijemo koljena, kukove gurnemo naprijed, leđa zategnuta, ruke postavimo pored tijela savijene u laktovima. Ispružate ruke do visine ramena i vraćate ruke u početni položaj.

Oprez – rukama ne smijete ići više od visine ramena, tijelo mora biti ukočeno.

 Vježbu izvodite 15 ponavljanja.


Ukoliko imaš posebne nelagode ili potreb kao ona gore navedena, stojimo na raspolaganju za besplatne konsultacije. Koristi najbolje ovo vrijeme za tebe i uloži u sebe i u svoje zdravlje.

Kontaktiraj nas putem:

 - messangera ili 

 - pošalji poruku na viber na broj 060 355 61 60.




Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost