×
Novosti
Ravan trbuh i zategnuta stražnjica u 5 min.

Ravan trbuh i zategnuta stražnjica mnogima ženama se čine kao nedostižan san. 

Po pravilu, mi žene najčešće imamo najviše problema s oblikovanjem upravo ta dva dijela tijela. Međutim rijetke znaju kako izgledaju pravilne vježbe za oblikovanje trbuha i stražnjice i to može znatno uticati na efikasnost vježbi koje se izvode.

Ako nas duže pratiš znaš da ne gotivimo komplikovane i opasne vježbe nego jednostavne i izvodljive ali danas lična trenerica će ti predložiti 3 vježbe koje zahtjevaju samo malo više pažnje i koncentracije da bi mogla izvoditi na pravilan način.

Ne zaboravi da ne opterećuješ vrat prilikom izvođenja druge vježbe i da držiš tijelo ispravno. Pokreti su spori i kontrolisani bez trzanja.

Današnji prijedlog treninga je optimalno da aktivira tvoje mišiće stražnjice, zadnje lože i trbuha, a najbolje je što nema potrebe da zbog njih ideš u teretanu jer ih možeš izvoditi kod kuće tako što ćeš odvajati samo 5 minuta svog vremena za sebe.


VJEŽBE ZA STOMAK I STRAŽNJICU

 

1. UNAKRSNO PODIZANJE NOGE I U STRANU

- Početni položaj – postaviti stopala u širini ramena, ruke na sljepočnice. Podizati jedno koljeno prema suprotnom laktu, zatim istu nogu podići u stranu. Vježbu izvoditi naizmjenično.

Oprez – zategnuti leđa, stisnuti stomak.

 Vježbu izvoditi 10 ponavljanja, obje strane.

 

2. JEDNONOŽNI MOST SA CRUNCHEM SUPROTNA RUKA - NOGA

- Početni položaj – ležeći, saviti jednu nogu, drugu ispružiti, jednu ruku pored tijela, a suprotnu ruku od ispružene noge postaviti iznad glave. Izvoditi jednonožni most, zatim istovremeno podići ispruženu ruku i nogu. Vježbu ponoviti i drugom stranom.

Oprez – ne davati opterećenje na leđa, jako stisnuti stomak.

 Vježbu izvoditi 10 ponavljanja, obje strane.

 

3. ISPRUŽANJE RUKE I NOGE IZ BOČNOG PLANKA

- Početni položaj – ležeći na boku, postaviti lakat ispod visine ramena, saviti donju nogu, a gornju ruku i nogu ispružiti. Podići se od podloge i istovremeno privlačiti lakat i koljeno. Vježbu ponoviti i drugom stranom. Lakša opcija – spustiti bok na podlogu.

Oprez – ispraviti leđa, stisnuti stomak.

 Vježbu izvoditi 10 ponavljanja, obje strane.

 

Ako želiš bolje oblikovati svoje tijelo, smanjiti kilograme ili smanjiti bolove u leđima trebaš odvojiti vrijeme za sebe.


Nemoj se nadati da ćeš to postići, jer nada nije rješenje, možeš odlučiti da se osjećaš bolje i raditi na tome.

Naše lične trenerice su ti na raspolaganju, godinama pomažu ženama da se osjećaju bolje, te zato zakaži svoju prvu besplatnu konsultaciju kako bismo te upoznale i dale adekvatno rješenje za tvoje nelagode.

Koliko god si probala uvijek vrijedi ići naprijed ne odustati od svoje sreće i zadovoljstva.

Kontaktiraj nas na messanger, na viber br. 060 355 6160 ili na linku ispod izakaži svoj prvi sastanak sa zdravljem!



 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost