×
Novosti
Ukloni Celulit uz laganu fizičku aktivnost jer Celulit je slika lošeg zdravlja

Stručnjaci su uočili da postoji veza između pojave celulita i krive kičme, celulita i ravnih stopala, strija, proširenih vena, slabih krvnih sudova a većina žena misle da je to samo estetski problem pa pokušavaju smanjiti sa čudnim tretmanima i magičnim pilulama.

Slažemo se da kožu u vidu narandžine kore doživljavamo kao težak estetski problem, iako ona nije samo stvar estetike kao što smo malo prije pisale.

Šta, zapravo, celulit predstavlja:

1. Celulit je loša privilegija žena, jer su muškarci ove nemile pojave pošteđeni

2. Podjednako se javlja i kod mršavih i kod gojaznih žena.

3. Celulit je izraženiji kod zrelije žene, ali se javlja i kod mlađih osoba. Naročito tamo gdje postoji nasljedna predispozicija.

4. Prvenstveno se javlja zbog smanjene mogućnosti razlaganja masti. Pošto ne može da se razgradi, mast se, onda, taloži na karakterističnim mjestima. Najčešće, na butinama i sjedalnoj regiji

Koje su zablude?

1. Zabluda je da se celulit liječi gladovanjem ili vegetarijanskom hranom.

 

2. Netačno je i da se celulit liječi intenzivnim vežbanjem u teretani. Ove vježbe mogu biti kontra produktivne, jer snažne kontrakcije mišića mogu još jače da poguraju masne naslage, i zaglave ih u okovima mreže vezivnog tkiva. 

Ali se, zato, predlažu vježbe poput  onih koje se nalazi na video ispod i koje ćeti pokazati MA sporta Berina, istezanja, odnosno ZDRAVA LEĐA (koje zadrže elemente yoga i pilatesa), plivanje ili vožnja bicikla.

3. Pogrešno je uvjerenje da se celulit liječi uzimanjem dva litra vode dnevno.

4. Primjena limfne drenaže, odnosno lagane masaže, također nije dobra. Najbolje je primjeniti duboku masažu, koja podrazumjeva odizanje i rolanje kožnog nabora.


Šta trebaš da uradiš onda?

 

Odlučiti se za zdrav stil života, ugraditi dobre navike poput fizičke aktivnosti i zdrava hrana, djelovati 

 

VJEŽBE ZA OTKLANJANJE CELULITA

 

1. SUMO ČUČANJ SA PODIZANJEM RUKU

- Početni položaj – stojeći, široki stav,prsti okrenuti prema vani, ruke na sljepočnicama. Istovremeno se podizati naprste i ispružati ruke.

- Oprez – ne gurati koljena naprijed.

- Vježbu izvoditi 15 ponavljanja.

 

2. PODIZANJE NOGE IZ VISOKOG PLANKA

- Početni položaj – pozicija visokog planka, ruke ispod visine ramena, noge ispružene. Savijati koljeno, zatim ispružati. Vježbu ponoviti i drugom nogom.

- Oprez – držati tijelo u jednoj ravni.

- Vježbu izvoditi 10 ponavljanja.

 

3. PODIZANJE NOGU SA SKLEKOM

- Početni položaj – četveronožni, ruke ispod visine ramena, koljena ispod kukova. Istovremeno podizati nogu i izvoditi sklek. Vježbu ponoviti i drugom stranom.

- Oprez – stisnuti stražnjicu, stopalo upoziciji „čekića“.

- Vježbu ponoviti 10 ponavljanja.

 

Imaš li gore navedenu nelagodu ili viška kilograma ili općenito nisi zadovoljna sama sa sobom?

Odavno se nalaziš  u ovoj situaciji i vidno si primjetila da su stvari krenule niz brdo i ne dozvoljavaju da budeš sretna?

Ne znaš odakle krenuti ali bi željela da smanjuješ kilažu i da se osjetiš ponovo u formi?

Mi smo tu da ti pomognemo da nađeš način gdje ćeš se pokrenuti,piši nam na messangger ili na viber na br. 060 355 61 60 da rezervišeš svoje besplatne konsultacije.

Mi ti možemo pomoći. 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost