×
Novosti
DA LI SE IKAD ZAUSTAVIŠ MISLEĆI NA SEBE?

Razmisli sada na trenutak, koliko puta tokom dana se zaustaviš da razmišljaš o sebi?


Kako si, kako se osjećaš, da razmišljaš o sebi, da saslušaš svoj duh i tijelo, čak i kad možda posvetiš vrijeme sebi, dok prošetaš ili u fitnessu, na šta misliš? 


Razmišljaj o sebi, koncentriši se na ono šta radiš ili umjesto toga misliš na hiljadu stvari koje moraš učiniti kod kuće, večeru koju trebaš pripremiti, veš koji trebaš ispeglati, kolegu koji te iznervirao i izbacio iz cipela itd.... 


To ne čini ništa drugo osim akumuliranja stresa i napetosti koje ti donose dodatnih hiljadu problema, od bolova u leđima, glavobolje, bolova u trbuhu.


Trebala bi naučiti odvojiti vrijeme za sebe tamo gdje se doista svojim umom odvajaš od svega i svih i misli usredotoči se ovdje i sada, na svoje osjećaje, svoj dah, sebe.


U utorak, tokom časa ZDRAVA LEĐA, uradile smo kompletan trening preusmjeren na ojačavanje leđnih mišića i kompletno tijelo kako bi umanjila na nježan i efikasan način ovu vrstu nelagode i na kraju smo koristili kao tehniku opuštanja Meditacija.


Meditiranje, opuštanje ne znači odlazak na Tibet i postavljanje sebe u položaj Bude, da bi mogla posvetiti vrijeme sebi i naučiti kako se osloboditi stresa i napetosti, potrebno je vrlo malo. 


Mali dnevni rituali koji ti oduzimaju vrlo malo vremena da bi uživala u stvarnim trenuctima i pronašla malo mira i blagostanja.


Ispod ćemo da ti opišemo primjer jedne od različitih tehnika koje  možeš koristiti:


BUČNO DISANJE


Pokušaj. Jednu minutu dnevno možeš to učiniti svako jutro ili svaku večer ili staviti tajmer na svoj mobitel i odvojiti minutu, čak i ako si u kancelariji. 


1.Opusti se, zatvori oči i usredotočite se na dah, 


2.Udahni kroz nos i izdiši na usta, stvarajući buku, 


3.Izbaci sve negativne osjećaje svaki put kad izdišeš. 


Jednostavna vježba za koju ti treba minutu, ali koja će ti odmah pružiti osjećaj beskrajne dobrobiti.

 

Ili možeš pokušati uživati ​​u:


OPUŠTAJUĆA MUZIKA

S pojedinim ritualima bez ulaganja previše vremena, poput možda kada si pod tušem ili nekoliko minuta dok ležiš u krevetu i isključiš se polako i uđeš u fazu istinskog, svjesnog odmora.


Posljednja tehnika koju želim preporučiti je sljedeća:


FOKUSIRANJE

Kada radiš nešto za sebe, poput vježbanja u fitness-u, šetaš u prirodi, skreni pažnju na nešto zbog čega u potpunosti doživljavate trenutak koji posvećuješ sebi, poput daha, glazbe, boja, okusa, mirisa, zvukove, svoje tijelo, svoje osjećaje, svoje držanje, usredotoči se na sebe, na ono što radiš na svom "ovdje i sada".


Na taj ćeš način doista izvući maksimalnu energiju, učiniti nešto za sebe i na kraju dobiti najviše koristi.


Samo ćeš se na taj način zaista riješiti napetosti i stresa.


Potrebno je vrlo malo, probaj.


Odvoji malo vremena, istinitog i svjesnog, samo za sebe i poslije ćeš nam reći kako se osjećaš.


Ako želiš, možemo ti pomoći da napraviš prvi korak, ali i drugi i treći, možemo biti uz tebe da ti pomognemo započeti i nadasve zadržati novu dobru aktivnost koja će poboljšati tvoj život.


Odvoji svoje vrijeme  na pametan način, u potpunoj sigurnosti. Zapamti da izbor je tvoj te zato možeš zakazati svoj prvi razgovor u klubu na link ispod:


 http://lifestyleclub.ba/kontakt

 

Ali možeš krenuti i od kuće, priključi se našoj zatvorenoj  grupi ŽENA UFORMI sa našim PILULAMA DOBROBITI, 5 min. fizička aktivnost koja ti život može promjeniti, čitajući članke i savjete koje redovno objavljujemo na link ispod:


                                                             


Budi svoja, svijet će se prilagoditi!


Dobrodošla si u klub zdrave navike!





Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost