×
Novosti
OTKRIĆE KOJE NAM JE DOZVOLILO DA POMAŽEMO STOTINAMA ŽENA

Kada razmišljaš o tome da počneš trenirati, da nešto kreneš, na šta misliš?


Da satima i satima ostaneš u fitnessu, da "crkneš", da to donosi puno odricanja i žrtovanja i da dižeš nemoguće?


Mislimo da većina žena to misli i to je najčešća pogreška.


Zovem se Giovanna Paparella, preko 20 godina sam poduzetnik u ovom sektoru fitnessa i zdravlja i u životu zajedno sa mojim timom pomažemo ženama poput tebe da se počnu kretati. 


Napisala sam pokret, a ne trening namjerno zbog određenog razloga.


Znaš li razliku između pokreta i treninga?


Trening je za već obučene žene, koje su se već navikle kretati i kojima je cilj određena izvedba, poput utrke, poboljšanja vremena, sudjelovanja u sportskom iskustvu. 


Pokret se kreće kroz jednostavne vježbe, od hodanja do tjelesnih vježbi bez opterećenja,do istezanja, ukratko, laganih stvari, koje ne zahtijevaju previše napora izamora, kako mentalno, fizički, tako i provedeno vrijeme.


Ako nisi žena koja se navikla na kretanje, napravila bi veliku pogrešku da bi započinjala stvarnim planom treninga, riskirala bi:


  •  ozlijediti se


  •  da ne uživaš u benefitima


  •  da se previše umaraš


  •  da moraš uložiti previše vremena i truda


  •  odustati i prije početka


Dakle,ako nikada nisi radila nijednu aktivnost ili je nisi radila duže vrijeme, preporučujemo ti da započneš s planom kretanja, a ne s planom treninga.


"I kako se to radi?"


  •  piši nam privatno, bit će nam drago da te upoznamo i pokažemo ti put treninga koji najbolje odgovara tvojim potrebama,


  •  počni odvajati 20-30 minuta dva puta sedmično za sebe, možeš hodati na primjer


  •  posveti 5 minuta vježbi dnevno, sedam dana, a zatim svake sedmice povećavaš po minutu-dva, to ti neće pomoći da postigneš ko zna kakav rezultat, ali da bi se naviknula na pokret, vidjet ćeš da ćeš se i sama, korak po korak i nećeš znat ni ti kako doći do 30 minuta kretanja, dva, tri puta sedmično.


I pogotovo:


  •  Nikada nemoj započeti s treninzima dužim od 30 minuta


  •  Ne više od 4-5 vježbi


  •  Ne više od dva puta sedmično


Ove su najveće greške koje možeš počiniti započinjući novi životni put i ako si to već učinila onda znaš kako je ispalo na kraju, nemoj više ponoviti istu grešku.


Istraživanje na stotinu novih članicama fitness-a pokazalo je da samo žena koja je u prvih šest sedmica radila nekoliko jednostavnih vježbi mogla je ovu akciju pretvoriti u naviku.



Dakle, započni s malim, započni lagano i povjereno stručnjacima pokreta. Mi već godinama proučavamo programe dizajnirane da reaktiviraju žene koje imaju sjedilački način života i žene koje to već dugo nisu se kretale.


Ove godine proučavale smo jedinstveni format koji se zove VITKA I ZATEGNUTA i koji ti omogućuje da vratiš svoju fizičku formu jednostavnim vježbama po čak 30minuta dva puta sedmično.


Ovo je pravi način da kažeš: "Ja to mogu" 


Za razliku od mnogih puta kad si prestala jer nisi uspjela, znamo da je to frustrirajuće, razumijemo te i zato smo stvorile ovaj ODRŽIVI program.


Zar ne vjeruješ? 


Isprobaj, tako ćeš jedino znati jel govorimo istinu ili ne, ukoliko imaš prijateljicu pitaj nju kako joj ide i da li je ona sretna i zadovoljna. Ona kao naša članica može te ugostiti besplatno da probaš 21 dan i da osjetiš sve benefite koje kretanje ti može pružiti.


Želja za početkom i 30 minuta dva puta sedmično, imaš li?


Ako imaš ove dvije karakteristike, napiši nam, ovdje smo, samo tebe čekamo na link ispod:


 http://lifestyleclub.ba/kontakt 


Želiš li probati je li ovo pravi način i za tebe ili preferiraš odgađati ponovo?


Priključi se u grupu ŽENA U FORMI na linku ispod i pobrini se da imaš tri minute samo za sebe.




Pripremile smo za tebe PILULE DOBROBITI da počneš sa onim poznatim 5 minuta dnevno.


Ako smatraš da možeš ponoviti vježbice dva ili tri puta uzastopno do 6-9 minuta ili nekoliko puta tokom dana ili jedanput, po želji, zajedno sa strategijama koje sam ti dala u posljednjih nekoliko dana, to će biti najbolji način da počneš da pokreneš tvoju novu zdravu naviku kretanja.

 

Vidimo se u grupi ili uživo u klubu :)


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost