×
Novosti
VJEŽBE ZA FINE I IZVAJANE RUKE

Nećeš mlohave ruke, a ne bi ni da ličiš na Švarcnegera?

Može!

Za fine izvajane ruke ne moraš mnogo da se mučiš, one se dobijaju ukoliko praktikuješ bilo koju fizičku aktivnost, poput joge i pilatesa, jedino triceps – taj mišić na zadnjem dijelu nadlaktice je najteže tonirati zato što je podložan uticaju sile gravitacije kojoj se eventualno mogu suprotstaviti tzv. ženski sklekovi. A koliko ti znaš žena koje redovno to rade? A o muškim sklekovima da ne pričamo!

Zapravo, uopšte nije ni toliko važno spomenuti sklekove, ali jeste mnogooooo važno uraditi ispravno vježbe i odvajati malo vremena za ciljane i koncentrisane treninge, da bi triceps se zategao i ostao na svom mjestu.



VJEŽBE ZA RUKE


1.     TRICEPSKICK BACK

 Početni položaj –stojeći, postaviti stopala u širini kukova, spustiti se u pretklon, te postaviti ruke pod uglom od 90 stepeni. Ispružati ruke i vraćati u početni položaj.

 Oprez – leđa držati u neutralnom položaju, laktove uz tijelo, te ruke ispružiti do kraja.

   Vježbu izvoditi 15 ponavljanja.

2.     UNUTRAŠNJIPREGIB

 Početni položaj – postaviti stopala u širini kukova, „zaključati“ karlicu, slobodnu ruku postaviti na kuk, drugu ispred sebe. Izvoditi biceps pregib. Vježbu ponoviti i drugom rukom.

 Oprez – ne ispružati ruku do kraja.

 Vježbu izvoditi 15 ponavljanja, obje strane.

3.     VANJSKI - UNUTRAŠNJ IPREGIB

 Početni položaj – postaviti stopala u širini kukova, „zaključati“ karlicu, postavimo ruke ispred sebe. Izvoditi biceps pregib, prema grudima vratiti u početni položaj, zatim u stranu.

 Oprez – ne ispružati ruku do kraja.

 Vježbu izvoditi 15 ponavljanja.

 

Ako želiš bolje oblikovati svoje tijelo, smanjiti kilograme ili smanjiti bolove u leđima trebaš odvojiti vrijeme za sebe.

Nemoj se nadati da ćeš to postići, jer nada nije rješenje, možeš odlučiti da se osjećaš bolje i raditi na tome.

Naše lične trenerice su ti na raspolaganju, godinama pomažu ženama da se osjećaju bolje, te zato zakaži svoju prvu besplatnu konsultaciju kako bismo te upoznale i dale adekvatno rješenje za tvoje nelagode.

Koliko god si probala, uvijek vrijedi ići naprijed ne odustati od svoje sreće i zadovoljstva.

Kontaktiraj nas na messanger, na viber br. 060 355 6160 ili na linku ispod izakaži svoj prvi sastanak sa zdravljem!

Čekamo te!


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost