×
Novosti
SAVJET DA POSTIGNEŠ ONO ŠTO HOĆEŠ

Prema nekim najnovijim studijama, ljetno je razdoblje jedno od onih u kojima, imajući više vremena za sebe, preispitujemo ono što još nismo postigle u životu i promjene koje bismo željele provesti u odnosima s drugima, sa sobom, u našoj profesionalnoj aktivnosti, u našem fizičkom izgledu.


Da li si ti preko ljeta razmišljala o tome ili si samo razmišljala o smaku svijeta?

Nije smak svijeta, koliko god u ovom momentu izgledalo teško i bezohrabrajuće, imaj na umu da će se to kad tad završiti i obzirom da niko ne zna kad će to biti, da bi mogla preživjeti trebaš se prilagoditi. 


Nova pravila i novi život! 


Pokušat ćemo ti dati savjete koji su djelovali nama i našim članicama koje su se hrabro vratile i žele da nastave da se osjećaju dobro i zdravo, i nadamo se da ti može  pomoći u početnom žaru da se možeš približiti onome što najviše želiš.


Evo ga: Kad god želiš napraviti promjenu, do kraja, prvi korak je podići svoje standarde.


Šta znači podizati svoje standarde?


To znači odlučiti jednom zauvijek reći dovoljno onome što ti se ne sviđa a koje ti ne dozvoljava da se osjećaš dobro:

Žene koje ti oduzimaju snove, situacija u porodici ili na poslu koja te demotiviše ili izaziva bijes i frustraciju, misli i uvjerenja zbog kojih se više puta osjećaš zapletena i to te sprječava u postizanju svojih ciljeva.


I evo vježbe u kombinaciji s ovim savjetom: zapiši sve stvari koje više ne želiš prihvatiti u svom životu, a kojih  si se odlučila riješiti jer te udaljavaju od onoga što si oduvijek željela.


Nakon što napraviš ovu listu, poderi je  na hiljadu dijelova: to će biti tvoja prva mala akcija da je se počneš rješavati.


Zapamti, tvoji su postupci rezultat stanja duha u kojem se nalaziš: još više ćeš jači osjećaj oslobađanja osjetiti deranjem tog popisa, to će akcije koje ćeš od tog trenutka aktivirati ukloniti ono što ne želiš i približiti se onome što si oduvijek željela.


Nadamo se sa svim srcem da ukoliko nisi stigla da misliš na sebe ovaj ljeto da ćeš to učiniti sada u oktobru i  da za tebe oktobar predstavlja pravi prvi korak prema promjeni.




 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost