×
Novosti
NIJE TAKO TEŠKO

 


Prošle sedmice upoznale smo Fatimu, koja je započela svoje putovanje ka dorobiti ovdje s nama.


Mlada žena, vrlo lijepa, koja unatoč godinama već pati od bolova u leđima, zbog dugog sjedenja, prije nije toliko osjetila, ujutro je voljela pješke da ide na posao i povremeno je nešto i vježbala, ali od kada je počela ova situacija je primorana da radi od kuće i bez obzira što bi se moglo pomisliti, da se na taj način ima više vremena, ustvari se ima sve manje i manje. Osjećaj je taj da nikad ne završiš sa poslom i onda kad sama sebi kažeš dosta sada, ne da ti se ništa drugo da radiš. 


Čak je primjetila da nije više raspoložena da izađe iz kuće i postala je sve tmurnija. Ima kući biciklo i ponekad mrzovoljno ga vozi ali joj ne pomaže. Probala je online ali joj se također ne da ta vrsta vježbanja jer već previše vremena provodi na kompjuteru i još joj to treba.


Onda se odlučila da krene sa fizičkom aktivnošću: 

  • Prvo zbog leđa jer kaže da odjednom ne može se ni skoncentrisat na posao koliko je boli a već je počela da osjeća bol i ujutro kad ustane 
  • Drugo da bude rapoloženija jer osjeća se često tužno i kao u zatvoru. Puno bi joj značilo da izađe malo iz kuće ne samo u kupovinu nego da ide negdje gdje i druge žene odvajaju vrijeme za sebe i provedu lijepo sat vremena.
  • Treće da izbaci stres jer počela je da se ljuti i na svaku sitnicu i osjeća se ko napeta puška. Partner i djeca trpe njene prenose i izbjegavaju maksimalno.


I upravo zbog ovih razloga je donijela konačnu odluku. 


Stoga se obratila nama da ojačamo i smanjimo bolove u leđima u nadi da ćemo poboljšati njeno stanje.


Počela je prošle sedmice , a na trećem trening u kada smo je pitale kako ide, rekla je: "Ali znaš da već me puno manje bole leđa?"

Kunemo ti se da nismo učinile ništa stratosfersko, ali jeste. 

Uvijek mislimo da za rješavanje bolova u leđima moramo raditi ko zna šta i još gore naviknemo se na ideju da moramo živjeti s tim jer vjerujemo da rješenje ne postoji, ali mnogo puta bol u leđima je samo zbog neaktivnosti, malo mišićne mase i ukočenosti zbog napetosti. 

Nije uvijek samo zbog toga, postoje problemi i patologije koje se moraju posebno liječiti, a za to imamo prikladne "putove", ali često ćeš vidjeti da će biti dovoljno da počneš raditi neki pokret i vidjet ćeš da ćeš već biti bolje ne samo fizički nego i psihički.


Zar ne vjeruješ? 
Pokušaj!


Ako želiš savjet od profesionalca, napiši nam, rado ćemo saslušati tvoju priču i pronaći pravi put za tebe.

I da ti pomognemo u prvom koraku možeš se priključiti našoj grupi ŽENA U FORMI gdje ćeš pronaći mnoge ideje za kretanje sa našim PILULAMA DOBROBITI koje traju ne više od 5min., savjete, članke i sugestije.


 


Kao uvijek odluka je tvoja, jedino od tebe ovisi kako ćeš se osjećati sutra.


Živi najbolje što možeš jer zdrav život te nagrađuje! 


Rezerviši se na link ispod.

Čekamo te! 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost