×
Novosti
NAJLOGIČNIJA RJEŠENJA ZA BOLOVE U LEĐIMA

Odmah iza glavobolje, bolovi u leđima danas su drugi najčešći razlog zbog kojeg žene traže pomoć doktora.

U slučaju nekom da ti je bol povezana s kralježnicom je toliko jaka i nepodnošljiva da su ti otežane svakodnevne aktivnosti, ili ti čak uzrokuju izostajanje sa posla onda ne možeš se više igrati sa tim.

Dok mnoge žene troše gomile novca na razna liječenja i terapije, stručnjaci upozoravaju da to ne može biti trajno rješenje jer su problemi s kralježnicom najčešće ništa drugo nego odraz nezdravog života. 

Ne sjećaš se kada si zadnji put ustala iz kreveta bez bolova u leđima? 

Iako si svjesna da srž problema može da leži u nekvalitetnom krevetu, ili pogrešnom položaju dok sjediš ili stojiš itd. većina žena će jednostavno nastaviti s kukanjem kako se svako jutro jedva dignu ili će krenuti na terapije ili masaže. 

Zar ne bi bilo najlogičnije promijeniti krevet i pokreniti se malo da ojačaš leđa i na taj način utjecati na bolove?

Računajući da spavamo skoro trećinu života, na krevetu doista ne bi trebalo štediti kao što ne bi trebalo štediti na sebi i umjesto da odabereš brza rješenja poput tablete i masaže da radiš na konkretnim i jednostavnim vježbama koje ti je danas trenerica Berina pripremila. 

Osim toga, kretanje kao i kvalitetan san je potreban da bi se odmorila te napunila energijom, a ne da se probudiš kao da si radila čitavu noć.

Probaj da se pokreneš i sutra ćeš ustati kao nova.

Uživaj!

 

VJEŽBE ZA LEĐA

POVLAČENJE RUKU NAZAD

- Početni položaj ležeći na stomaku – ruke ispružite ispred vas podignete od podloge savijate i povlačite prema nazad, zatim vratite u početni položaj.

 Oprez – vježbu izvodite sporo bez trzaja, za lakšu opciju ruke možete da vratite na podlogu

 Vježbu izvodite 15 ponavljanja

 

PODIZANJE NOGU

- Početni položaj ležeći na stomaku – ruke postavite ispod brade, noge blago raširite podižete samo noge, zatim noge vratite u početni položaj.

 Oprez – vježbu izvodite sporo bez trzaja, za lakšu opciju noge možete da vratite na podlogu

 Vježbu izvodite 15 ponavljanja

 

PODIZANJE I NOGU I RUKU

- Početni položaj ležeći na stomaku – ruke ispružite ispred vas, noge blago raširite, podignete ruke od podloge savijate i povlačite prema nazad u isto vrijeme podižete i noge, zatim vratite u početni položaj.

 Oprez – vježbu izvodite sporo bez trzaja, za lakšu opciju ruke i noge možete da vratite na podlogu

 Vježbu izvodite 15 ponavljanja


Svaka žena je drugačija i za svaku ženu se pravi poseban program vježbanja koji odgovara njenim potrebama i fizičkom stanju.

Možeš tražiti personalizirani i ciljani program prema tvojim specifičnim potrebama pišući na link ispod:

A ako i živiš u blizini našeg kluba, piši nam na isti link i rezerviši odmah svoju prvu BESPLATNU konsultaciju ako ne, možeš nam se obratiti za online konsultacije.

  

 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost