×
Novosti
RAZMIŠLJAŠ LI DA SE UPIŠEŠ U FITNESS CLUB? EVO NAŠEG VODIČA ZA PRAVI IZBOR

 

Februar je gotov, odavno si započela sa svojim uobičajnim radom, rutinom poslije kratkog zimskog odmora tvoja i od kolegice, djeca su u školi ili prate online, dogovorila si njihove aktivnosti i sad je ovo mjesec za provođenje dobrih namjera jer je ponovo motivacija na vrhu, dani su duži i ljepši pa onda si raspoloženija za sve. 


  • Jedna od dobrih namjera je definitivno započeti malo vježbanja i obratiti pažnju na prehranu.


Da li i ti slučajno razmišljaš da obiđeš teretane u gradu u potrazi za korisnim informacijama za mogući upis?


To je dobra odluka, posebno za tebe koja nikada nisi išla u teretanu i još uvijek imaš mnogo sumnje, ali ujedno i vrlo važna odluka iz tog razloga danas ti želimo dati nekoliko savjeta kako bi mogla napraviti pravi izbor, radi se o tvom zdravlju, nemoj to shvatati olako. 



Pitanja koja ćeš si postaviti su:


  •  Hoće li ovo biti pravo mjesto za mene?
  •  Hoću li moći poštovati preuzetu obavezu?
  •  Hoću li biti pravilno praćena? 
  •  Hoću li riješiti probleme zbog kojih sam se upisala?
  •  Hoću li biti dobro?
  •  Hoću li poboljšati ono što želim poboljšati?


Dakle, evo 10 ZAISTA VAŽNIH STVARI KOJE BI TREBALI PRONAĆI U TERETANI: 


1. Imati osobnu asistenticu kojoj možeš reći svoje potrebe i koja će sa tobom pronaći najbolje rješenje za tebe.


2. Imati osobnu trenericu (dobri kažu "personal trainer") koja te prati na prvom treningu po dogovoru, a zatim svaka dva mjeseca na sistematičan i organizovan način. Ova usluga mora biti BESPLATNA.


3. Imati priliku isprobati strukturu u odgovarajućem vremenu da shvatiš je li to pravo mjesto za tebe, a pod odgovarajućim vremenom ne mislimo na PROBNI DAN!


4. Imati mogućnost, u slučaju da postaneš članica, pozvati svoje najmilije besplatno, na određeno vrijeme, koje će kao tvoje gošće moći proživjeti isto iskustvo kao i ti.


5. Imati pismenu garanciju da ćeš moći nadoknaditi duži period odsutnosti, bez obzira na razlog.


6. Imati garanciju da ćeš uvijek naći instruktoricu (od krvi i mesa, a ne virtualno) na raspolaganju u bilo kojem trenutku.


7. Imati garanciju da u toj teretani nikada nećeš vidjeti promociju s popustom, povezanu sa glupostima, poput Crnog petka (Black friday), Valentinova, 2+1 gratis, 8 Mart ili Noći vještica, s cijenama nižim od onih koje si ti platila.


8. Siguran sadržaj u bilo koje doba dana, koji možeš odraditi i u pola sata, cijeli dan, svaki dan i da ne budeš vezana za grupni čas ili teretanu sama i bez programa, s aktivnostima koje nisu namjenjene ženama i koje te mogu dovesti u opasnost i do povrede.


9. Imati sigurnost da možeš trenirati pod vodstvom žena koje brigu o tjelesnoj dobrobiti čine svojom profesijom; ne od nestručnog tima koji nije školovan u tome i "hobista" koji se pretvore odjednom u  trenere i prave programe za fitnes uz lude dijete i preporučuju preparate i suplementaciju koja nema veze sa zdravim stilom života.


10. Imati garanciju da ćeš u slučaju upisnine uvijek imati prednosti i benefite sve do isteka članarine. 


Sad kad smo podjelile sa tobom svoj vodič, obiđi teretane i fitnesse i zatraži informacije i onda napravi svoj izbor. 


U međuvremenu, žene koje treniraju u LIFESTYLE CLUB-u već imaju sve ove prednosti. 


Ako želiš isprobati da li smo mi pravo mjesto za tebe i testirati sve ove garancije, napiši nam i bit će nam drago da se upoznamo i da razgovaramo o tebi, o tvojim nelagodama, tvojim željama kako bi mogle uraditi najbolje rješenje za tebe.


PS.

Ne vjeruj nam na riječi, može ti biti korisno pročitati recenzije od žena koje su naše članice na FB stranici.


Ako odlučiš da ti budeš prioritet piši nam na link ispod jer ti možemo pomoći.


Kreni da živiš najbolje što možeš uključujući kretanje i zdrav stil života. Na našoj facebook grupi ŽENA U FORMI možeš da pratiš PILULE DOBROBITI i za početak, možeš krenuti s vježbama koje možeš raditi od kuće, ali mala sugestija je da ne odustaneš od blagostanja čak i u ovom čudnom i strašnom periodu, bilo u teretani, na planinama, kod kuće.




Kreiraj svoju najbolju budućnost na najbolji mogući način!

 

Čekamo te! 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost