×
Novosti
TREĆI I ZADNJI RAZLOG ZAŠTO SE TREBA "ŠUTJETI"

Prijateljica se neće mijenjati samo zato što joj kažeš, to čini nakon što je "duboko" u problemu, kada je napravila neku veliku grešku ili kad joj doktor kaže kao mojoj prijateljici (sjećaš li se?).

Zbog toga izbjegavaj gubiti vrijeme i utrobu, jer kako se kaže, "Nema goreg gluhog od nekoga ko ne želi čuti".

Drži jezik za zubima ako ne primiš izričit zahtjev za pomoć: samo u ovom slučaju imaš sugovornicu koja namjerava biti podržana, spremna promijeniti svako "pogrešno" ponašanje.

Znamo da je suludo ali nekad dovoljno je samo čekati pravo vrijeme za to.


U ovome se krije razlog zbog čega odbijamo pojedine upite i ne želimo dati pojedine informacije na neki određeni način ne zato što ti ne želimo pomoći nego što smatramo slijedeće:

  • Pod broj jedan kad nam tražiš informacije a mi želimo zakazati sastanak sa tobom da se upoznamo i da vidimo o čemu je riječ a ti nam odgovoriš "Nemam vremena".


Nemaš vremena da dođeš kod nas i da razgovaraš o sebi i za ono što je tebi bitno?

Onda kako misliš da ćeš imati vremena da odvojiš za sebe i fizičku aktivnost, ako nisi u stanju da odvojiš 10-15 min. da razgovaraš o sebi.

1. Zar nisi sebi bitna?

2. Zar ne misliš da si zaslužila malo vremena za sebe?

Ili misliš da sve znaš i onda nema potrebe da razgovaraš sa profesionalkama koje su na ovaj način pomogle stotinama žena?

 

Ako je tako nisi dovoljno zrela, ne bole te toliko tvoje nelagode i ne želiš stvarno da promjeniš svoju trenutnu situaciju a što više da pokreneš svoj put ka dobrobiti i zdravlju.


Možeš ići u druge fitnesse/teretane/bildaone/željezare kako god želiš ih zvati i tamo ćeš naći sekretaricu na Front Desku, ako se smiluje da ustane i da te pozdravi, koja će samo pričati i dati papir sa odštampanim rasporedom grupnih časova sa nepoznatim imenima koje zna samo ona a tebi takva imena ništa ne znače, niti znaš da li bi bilo ok za tebe (sekretarica te savjetuje šta je najbolje) i prekomplikovani cjenovnik koji te uslovljava odmah da kažeš šta trebaš da uradiš doći ujutro ili navečer, hoćeš na sprave ili na grupne časove itd. itd.


Ne radimo tako, ne gađamo kao u kladionici, ne gledamo u šolje kao gatare i ne pravimo pizze...


Za nas tvoja dobrobit je jedno i ozbiljna stvar, a fitness i grupni časovi su samo alati koje koristimo za tvoju dobrobit... Takve alate ne možeš samostalno odlučiti jer to nije tvoj posao, nisi diplomirala na fakultetu Tjelesnog odgoja, ne možeš znati sve i svašta...Normalno, to je naš posao i za to si se nama obratila.


Kako to radimo?

Pričamo sa tobom, slušamo tvoju priču, tvoje iskustvo i u skladu sa tim i fizičkom formom dogovorimo šta je najbolje za tebe i tvoje potrebe.

Ne želiš to raditi?

Uredu, onda nismo mi klub za tebe, ne želimo razgovarati sa ženama koje misle da sve znaju, same sebi najpametnije, "manijaci", manekenke opsjednute same sobom i "kampanijac".

Nismo klub za tebe pun je grad mjesta koja će ti savršeno odgovarati. Uđeš, platiš ako vježbaš ok ako ne još bolje, bacaš pare za članarinu preuzmeš ogroman rizik da se povrijediš i da ne dostigneš ono što želiš. Bujrum 

 

Mi ne želimo:

1. da se povrijediš

2. da bacaš pare

3. da ne uspjevaš u svojim namjerama


Sada uživaj u slobodi da analiziraš sve ono što si upravo pročitala, odluči prihvatiti to ili ne, razmisli je li prikladno to primijeniti svoje stavove i uključit zdrave navike u svom životu.

U konačnici, samo na svojoj koži možeš iskusiti dobrotu ili korisnost savjeta poput ovog sadržanog u ovom i prethodnom članku koje smo pisale u vezi toga kao što jedina ti možeš testirat na sebi da li odgovarajuće KRETANJE može doprinjeti pozitivnim promjenama u tvom životu.


Napokon, kao što je rekao veliki Leonardo Da Vinci:

Mudrost je kći iskustva.


Možeš pročitati recenzije koje su nam ostavile stotine žena kojima smo pomogle da se osjećaju dobro i njihovo iskustvo i da nas upoznaš malo bolje u grupi ŽENA U FORMI na linku ispod, tamo ćeš naći još korisnih savjeta, PILULE DOBROBITI vježbe koje ti mogu pomoći da napraviš prvi korak i odvojiš 5 minuta za sebe i još mnogo toga.




Jesi li slučajno dala savjet, ali te drugarica pogledala smrknuto? 

Jesi li poslušala i primijenila u praksi neke savjete koji su se pokazali korisnima za tvoj život? 


Ostavi komentar da podijeliš svoje iskustvo. Hvala ti!


Ako jedini razlog zbog čega se sada ne pokreneš je zato što postiš onda imamo pravi poklon za tebe koji možeš aktivirati do 21. maja.


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost