×
Novosti
-2 ONE PROKLETE NAVIKE

Prethodnih dana smo razgovarali o tome da ne bi valjalo izgubiti dobrobit stečenu vježbanjem ljeti, čak i ako je vruće. 


Ne toliko zato što riskiraš gubitak rezultata ili stečene tjelesne kondicije, sigurno neće biti dva mjeseca zastoja propast svijeta, neće toliko uticati da izgubiš fizičku formu, pogotovo zato što ne govorimo o sportskoj pripremi da bi učestvovala na sportskim natjecanjima već o zdravlju i dobrobiti, pitanje su uvijek proklete navike. 


  •  Znaš li zašto bi trebala nastaviti održavati svoje navike kretanja?

  •  Zašto bi trebala nastaviti s rutinama na koje si navikla zimi?


Zato što riskiraš da se u tren oka vratiš svojim starim lošim navikama i teško ćeš ih ponovno uspostaviti, riskirajući da se vratiš u to "zamku" odgode.

Misli pažljivo. 

Koliko ti je trebalo da napraviš taj prvi korak? 

Koliko te je truda koštalo da se samo organizuješ i stvoriš mali "prostor" za sebe i svoje zdravlje? 

I onda?

Jesi li nakon toga bila sretna što si uspjela? 

Pa zato, promjena sada, pogotovo ako je prošlo kratko vrijeme od početka, to bi mogla biti najveća pogreška koju ćeš napraviti.

Ne za svoju dobrobit danas, nego za sutra.

Jer ako je tako teško pokrenuti novu naviku, tako je lako vratiti se na stare, jer su one učvršćenije jer si ih zadržala mnogo duže. 


Pa ne kažemo da nastavljaš s prethodnim vježbama, možeš mijenjati program, možeš smanjiti posjećenost možda, ali barem zadrži taj mali kontakt sa svojom fizičkom aktivnošću šta god je... bilo da ideš u šetnju, možda možeš samo promijeniti vrijeme i otići u fitness-u malo ranije ili malo kasnije, možeš se posvetiti vodenim aktivnostima na bazenu ili otići umjesto 3-4 puta dva puta sedmično (čak i jednom) tokom perioda godišnjeg odmora. 


Ili čak možeš samo održavati taj kontakt dolaskom na časove na kojim nisi ranije bila i vidjet ćeš da će ti to pomoći u održavanju te navike, tog kontakta, a zatim ćeš jednom kad si tu probuditi se želja da radiš nešto više kad si već došla 


Pa čak i ako ćeš dugo biti na godišnjem odmoru, nipošto da ne pokreneš makar malo, pa i tamo sigurno ima način da se krećeš, nemoj ga izgubiti, bit će ti lakše nastaviti u septembru kao da se ništa nije dogodilo.


Dobrobit nema sezone! 

 

 "BUDI NAŠA GOŠĆA" 


I uvjeri se samo jesmo li pravo mjesto za tebe ili ne i da li je augusti dealno da pokreneš novu životnu rutinu! 


KLIKNI OVDJE NA LINK ISPOD DA SE PRIJAVIŠ.

još dva dana da ugrabiš ovu priliku za tebe i tvoje zdravlje.

 http://lifestyleclub.ba/kontakt 


Kreni da živiš najbolje što možeš uključujući kretanje i zdrav stil života. Na našoj facebook grupi ŽENA U FORMI možeš da pratiš PILULE DOBROBITI i za početak, možeš krenuti s vježbama koje možeš raditi od kuće, ali mala sugestija je da ne odustaneš od blagostanja čak i u ovom čudnom i strašnom periodu, bilo u teretani, na planinama, kod kuće.


Dobrobit nema sezone i zdrav život te nagrađuje!


Čekamo te! 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost