×
Novosti
ONAJ MALI DETALJ KOJI ĆE UČINITI DA OSTANEŠ LIJENA ZAUVIJEK

Znamo, naše riječi zvuče ponekad agresivne i grube.


Vjerojatno još grublje s obzirom na to da dolaze u takvom periodu, kada se većina žena našla u nezgodnim i izazovnim situacijima, a pojedine su praktički na koljenima.


Ipak, u zadnje vrijeme mnogo žena nam se obratilo i priključilo na našu inicijativu da ih ugostimo u našem klubu kako bi testirale na sebi da li bi fitness mogao biti rješenje za njih, mnoge su sa specifičnim nelagodama kazale nam da baš čitajući naše članke, sugestije i postove probudila im se i povećala želja za rješavanjem situacije, da preuzmu ponovo uže svog života i da traže ono što su zaslužile tjs. vrijeme za sebe.

Kako onda mogu oba scenarija koegzistirati?

Ili je jedno od njih dvoje laž ili bi se činilo nemogućim da, tamo gdje pojedine smatraju "grube" naše izjave neke druge nađu hrabrost i motivaciju da dignu glavu, zasukaju rukave i učine prvi korak.


Ipak brojke ne lažu.

Mnogo je više žena koje zanima i pokrenu se.

 

Što znači samo jedno: želja za poboljšanje sebe, rješavanje svoje nelagode i unaprijediti svoju trenutnu situaciju postoji i velika je. Jedina poteškoća leži u tome kako koja je svjesna toga i koji su njeni prioriteti.


Potpuno kao tvoja drugarica kojoj je stalo do tebe i kaže ti stvari kako stoje da bi se ti trznula i reagovala na to tako i mi. Iskrenost je jedini način da se probudiš i i dobiješ realnu sliku šta ti se dešava.


Žene koje najbolje uspijevaju u tome su:

1. Svjesne su da imaju problem,

2. Svjesne da nisu do sada radile na tome, ili radile su djelomično ili na pogrešan način (jer inače ne bi tražile dalje rješenje za svoju situaciju)

3. Svjesne su da ako nastave tako da se taj problem može jedino pogoršati

4. Postave kao prioritet svoje zdravlje i dobrobit za sebe (kako bi mogla funkcionisati u društvu, u rodbini, na fakultetu ili na poslu)



Zato umjesto da ninamo:

"Hajde ne sekiraj se proći će to"...

Ova rečenica donosi sa sobom i dalje odlaganje jer misliš da ćeš NADOM stvari same od sebe poboljšati .. eh dobro znamo i mi i ti da NEĆEŠ! Džabe ako ti ne kreneš da radiš na "nečemu" neće to "nešto" samo od sebe doći. Da je tako to "nešto" već bi bilo.


"Daj bona, ne brini nije toliko strašno..."

Možda sada nije ali ako ne radiš ništa može biti tako strašno itekako. Ne osjetiš opasnost svoje nezdrave navike koje mogu stvarno loše uticati ne samo na tvoje zdravlje nego općenito u tvom životu.


Mogle bi nastaviti do sutra sa tim rečenicama "u prazno" a ti da nastaviš sjediti na fotelji da skroliraš i dalje FB i instagram.

Stoga trebaš biti svjesna da ako ne počneš da se baviš fizičkom aktivnosti (bilo gdje i bilo koje vrste) razlog:

NIJE zbog pandemije.

NIJE zbog krize.

NIJE zato što nemaš vremena.


Previše je lako kriviti sve ove činjenice i leći na pokrivač žrtve, polazeći od misli da se ionako ništa ne može učiniti.

Istina je druga. I puno je teža.

Istina je da do sada nisi uspjela uspješno pronaći adekvatno rješenje za sebe i to te dovelo do neuspjeha i odustajanja.

Ovo su jedini elementi koji te sprječavaju da probaš ponovo i da dovedeš sebe do uspjeha.

Znamo. Svaki poraz boli.

Ali godinama slušamo žene i njihove nelagode i ponekad smo se susrele sa samo žaljenjem pojedinih žena koje samo kukaju ali ništa konkretno ne poduzimaju. Žene koje ne razumiju da sa takvim stavom ne dobijaju samo rezultat nego potonu sve više i više u jedan totalno pogrešan "fazon" ljenost i inertnost" i gubitak šanse za bolji i sretniji život.


Ali sada dolazi pitanje od milion dolara:

"Kako pobjediti lijenost, prestati se žaliti, usmjeriti i pokrenuti se prvi korakom?"

Dobro. Odgovor na ovo pitanje predugo je da bismo ga mogle adekvatno odgovoriti svakoj ponaosob dovoljno je pisati na link ispod ili na messsanger i zakazati prvi sastanak.

Samo trebaš znati da rješenje postoji.


Ipak PAZI. Ovaj put nije ni lak ni brz.

Ali izuzetno je učinkovit.

Da bi to znala, samo klikni ovdje.

===> http://lifestyleclub.ba/kontakt 


Vidimo se uskoro.


Zdravlje je nešto što se može postići zahvaljujući fizičkoj aktivnosti i kretanju, a može se raditi i kod kuće, niko ti ne može zabraniti i to doprinesi još brojnijim benefitima.

Budi dio naše grupice Žena u Formi i pridruži se najpozitivnijim, hrabrim i pametnim ženama u gradu.

Ugasi dnevnik, socijalne mreže i prati nešto što čini tebi i porodici dobro ili ako si sama dati pravi pozitivno društvo.

Mi smo stvarne žene, želimo da imamo u našoj grupi samo stvarne žene te zato su zabranjeni lažni profili ali ako zbog privatnosti nemaš svoju sliku, na profilu pravo ime i prezime odgovori na pitanje postavljeno i prihvatit ćemo da uđeš.

Bolje da nas je 1000 stvarnih nego 100.000 lažnih.

Klikni na link ispod i pridruži nam se


 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost