×
Novosti
TAJNA DA PRETVORIŠ NAPORNU AKCIJU U STIL ŽIVOTA

Znamo, Fitness je velika muka, ovo je teška istina, svjesne smo toga.

Ali isto tako znamo da kad svladaš početnu prepreku, onda se aktivira čitav niz dobrobiti koje te više ne mogu držati dalje od fizičke aktivnosti, naleta adrenalina i endorfina te pozitivne energije zbog kojih se osjećaš bolje.

Ne samo s fizičkog gledišta jer si sposobnija, zategnutija, aktivnija, manje umorna i s manje boli, već i s mentalnog gledišta jer je to izduvni ventil, jer ti proizvodnja endorfina daje naboj dobrog raspoloženja nevjerojatno, tjera te da se riješiš negativnih misli, stresa i ponovno otkriješ svoj osmijeh.

To je razlog zašto ako je na početku veliko opterećenje, napor itd., onda kasnije postaje kao droga, lijek, pozitivan lijek i uvijek želimo sve više i više jer se osjećamo dobro.

Onda, kako možemo prevladati početne poteškoće s pokretanjem i stići do tačke u kojoj je ugodno i više ne možemo bez toga?

Opremljene smo sa "unutarnjim softverom" i veći dio našeg života sastoji se od unaprijed postavljenih, ponavljajućih situacija, u kojima provodimo vrijeme radeći stvari ne razmišljajući o tome, zahvaljujući sistemu automatizama.

Taj nam je proces potreban radi uštede energije, što manjeg umora i čuvanja energije za složenije zadatke.

Dakle, ako bismo mogli "prepisati svoj softver", mogli bismo dobiti različite automatizme koji bi nam promijenili život.

Da bi mogla redovno trenirati, kako bi prevladala tu početnu prepreku i da nikada se više nećeš se moći zaustaviti, moraš biti u mogućnosti da to postane automatizam kako bi uključila kretanje u svoj život kao filozofiju života, moraš poći od svog mentalnog stava, a zatim poraditi na svom internom softveru.


Ali kako da steknem naviku?


1. Ne okreći svoj život naglavačke.

Ako nikada nisi radila nikakvu aktivnost, nemoj razmišljati o tome da počneš trčati svaki dan 5 km dnevno ili ići u teretanu 1 sat svaki dan, počni mirno, 10 minuta aktivnosti svaki dan ili 2 treninga sedmično u teretani od 30 minuta, ili nekoliko šetnji sedmično sa svojom prijateljicom, ili da napustiš auto i počneš se kretati biciklom, ne ideš liftom već stepenicama.

Zato što je nemoguće promijeniti naše navike ako nam se mozak umori.


2. Ne mijenjaj više navika u isto vrijeme.

Što se tiče promjene načina života, odmah pomisliš, ah, od sutra prestajem pušiti, idem na dijetu i upišem se u teretanu, evo, jako dobro, rezolucije su ok, ali jedna po jedna. Počini s jednim, kad se "automatizira" biće prirodno da se poboljšaš i onda promijeniš drugo, ali raditi sve zajedno previše je za naš mozak, a kad nisi uspjela ni upravljati jednim, padat ćeš u osjećaj frustracije koji bi te doveo do odustajanja sve i naveo da nastaviš s prethodnim navikama i načinom života. Ne možeš si previše zakomplicirati život, doista moraš tu novu akciju učiniti što jednostavnijom.

Vidjet ćeš da će se desiti "domino efekt" i kasnije stvoriti na vrlo prirodan način.


3. Čak i samo 10 minuta.

Kao što smo ti rekle u tački br.1 za početak ne moraš trenirati svaki dan, čak je dovoljno samo 10 minuta, šta to znači, ako tog dana nemaš vremena ili ne želiš trenirati, uradi tako, pokušaj kreni u teretanu bez razmišljanja da posjetiš kurs koji traje 45 minuta ili  cijeli tvoj program na fitnessu. Samo idi na 10-minutnu vožnju biciklom, dva trbušnjaka, pričaš malkice i ideš kući, možda ako je Fitness blizu kuće, možete čak i hodati. Naravno sa "stajališta" treninga 10 minuta nije puno, ali ne govorimo o najboljem sistem treninga već o najboljem načinu da trening uneseš u svoj život i pretvorimo ga u naviku.

Dakle, kad ti se ne da, nije važno, dođi i treniraj čak i samo 10 minuta radeći možda 3 seta svoje omiljene vježbe, ovo će i dalje biti način da radiš aktivnosti ukupno pola sata i reći: čak i danas sam to učinila!


Isprobaj ove tri jednostavne strategije i živi životom u pokretu, prvo promijeni svoj stav, a zatim svoj softver!


PS, ali ako misliš da ne možeš sama, možemo ti pomoći, napiši nam poruku s tvojim imenom na viber br. 060 3556160 ili na link ispod i rado ćemo te kontaktirati kako bismo razgovarale bez obaveza.

===> http://lifestyleclub.ba/kontakt 

 

Želiš li pokušati?

Pridruži  nam se u grupi ŽENA U FORMI na linku ispod i moći ćeš besplatno pristupiti na stotine mini rutina od 5 min koje će ti pomoći da se pokreneš, savjete, članke.

Prije nego što se priključiš trebaš da znaš:

1. grupa je napravljena od žene za ženu, 

2. prihvatamo samo realne žene, 

3. ukoliko se želiš pridružiti a koristiš lažni profil zbog privatnosti odgovori na postavljena pitanja prilikom priključenja.  

 

Čekamo te sa druge strane!


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost