×
Novosti
STRES JE TVOJ NEPRIJATELJ, ALI MOŽE SE POBIJEDITI, EVO KAKO

Godišnji odmori su nezaobilazno vrijeme za isključenje s posla i svakodnevni stres.

Ove godine, s pričom o COVID-19, stresom i ankziosnost, čak i strah, zauzeli su veliko mjesto u našim životima na potpuno neočekivan način.

Naša je sposobnost reagovanja ozbiljno testirana sa posljednjim događajima i normalno je da i ti, kao i mnoge druge žene, jedva si čekala na mali predah i da uživaš na miru.

Međutim, stres nije lako iskorijeniti.

Čak ni onda kada bi zapravo trebala uživati na odmoru.

Stres o kojem govorimo nije fiziološki, već kronični koji nastaje kao posljedica stalnih strahova i briga uzrokovanih nedostatkom kontrole nad događajima i situacijama.

Postaje kronična ako ne ukloniš uzrok, ili zato što se uzrok obnavlja svaki dan.

Možda je to zbog problema odnosa, obiteljskih odnosa, radnih situacija u kojima misliš da nećeš moći učiniti ništa ili spriječiti da se nešto dogodi... nedostatak kontrole ti oduzima duševni mir.

Toliko se puta osjećaš toliko nemoćno i krhko da ne možeš reagirati.

Ne znaš kako se nositi s anksioznosti i sve si isprobala kako bi ti bilo lakše, također zato što je stres suptilan i uzrokuje nelagodu i bol za koje ni ne znaš odakle potječu. Odlaziš doktoru uvjerena da imaš problem, a vraćaš se još više zbunjena nego kad si pošla.

No ako je malo stresa nekako potrebno, s kroničnim stresom se treba boriti i moraš ići do samog korijena problema.

Najučinkovitije rješenje je shvatiti da se ne može sve koncentrirati u našim rukama.

I tada bi trebala naučiti upravljati danom, osjećati se manje preplavljenim mislima, prilagoditi vrijeme prema obvezama koje su izvodljive i koje ne čini da se osjećaš uzrujano.

I tu onda dođe ljeto i godišnji odmor koji ti sigurno mogu pomoći.

Ali sve je to prelazno jer ljetu je kraj, godišnji odmori su odavno završili, ako si bila u gore navedenoj situaciji i ti slobodni dani nisu ti mogli aman pomoći jer taman kad si se opustila došlo je vrijeme da se vratiš, a kad si se vratila isto kao da nikad nisi bila.


Sada je vrijeme da reguliraš svoj dan i vratiš u raspored svoj zasluženi prostor.

Idi u šetnju, čak i sama, uradi vježbe disanja, meditiraj, pročitaj knjigu.

Ukratko, vrati svoj prostor i pobrini se da ostane čak i sada kada si se vratila sa godišnjeg odmora.

Ako želiš, uključiti fizičku aktivnost u svoje dobre navike, možeš početi sada i da ovaj SEPTEMBAR ne bude mjesec "hoću ali ne mogu..." "Saću pa nikad" nego mjesec u kojem sa školom i ostalim obavezama kreneš i ti da posvetiš sebi vremena.

Rizik je da ako odgađaš sada, slabe su ti šanse da ćeš ikad krenuti prije NOVE GODINE.

Ako se namjeravaš vratiti, kontaktiraj nas ili piši na viber br. 060 3556160 ili na link ispod i zatraži da ti zakažemo tvoj prvi besplatan razgovor, da to pokušaš učiniti s nama i sama provjeriš prednosti zdravijeg i aktivnijeg života BESPLATNO, PAŽNJA, zakaži se da ne bi imala rizik da poljubiš vrata jer želimo da odvojimo posebno vrijeme za tebe.

Požuri da zakažeš za naredne sedmice tvoj prvi korak!

Ako želiš, možeš početi tako što ćeš staviti sebe kao prioritet i odlučiti da se pokreneš malo uz lagane vježbe koje traju 5 min. Možeš naći preko 100 u grupi Žena u Formi na link ispod.

 


Budi svoja svijet će se prilagoditi. 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost