×
Novosti
NISAM ISTRAJNA! NISI UPRAVO, EVO ZAŠTO...

Post je dug.... Ali ako ga pročitaš do kraja, već si na putu do promjene 

Ne postoji osoba koja je postigla svoje ciljeve bez velikog truda, a da pritom nije imala određenu istrajnost.

Ništa se ne rađa slučajno. 

Vjerovanje da su druge sretnije ili da im je sve bilo lako, da im je put uvijek bio nizbrdo, najbolji je način da se ništa ne završi u životu.

To je tema koja se, nažalost, čuje vrlo često: "Jadna ja, jadna, ta druga je super sretna", a uvijek smo sklone podcjenjivati koliko posla žena mora uložiti da bi postigla svoje ciljeve.

Jedna od karakteristika onih koji postižu ciljeve je očito istrajnost, to je sposobnost da se s vremenom ponavljaju radnje za koje osoba vjeruje da su temeljne za postizanje samih ciljeva. 

Ali kako naučiti biti konstantan ako nisi?

Obično kada se žene bave ovom temom misle da je „potrebna snaga volje, potrebno je žrtovanje, potrebna je disciplina“ i misle da je imati ili ne posjedovati ove karakteristike je nešto urođeno.

Najgore što se može postići u pokušaju ustrajnosti je da i dalje kažnjavaš sama sebe, da i dalje sebe prosuđuješ kao da si lijena, pogrešna i nesposobna. 

Ako do sada nisi uspjela i ako do sada nisi pronašla put ka istrajnosti, to možda nije tvoj problem, da nije da si nesposobna, da nećeš uvijek propasti, da nisi lijena.

Jednostavno može biti da nisi pronašla pogodne ciljeve prilagođene tebi, ali prije svega da ih ne povežeš s nečim ugodnim.

Primjer kojeg jako dobro poznajemo odnosi se na primjer na istrajnost kod tjelesne aktivnosti, zato što ima puno žena koje u tome ne nađu istrajnost, onda odustaju jer ustvari se niti jedna navika ne može uspostaviti bez mehanizma povezanog s užitkom.

Ne postoji prava navika na temelju osjećaja kazne, nezadovoljstva i stalnog napora. 

Navika se uspostavlja zahvaljujući osjećajima ugode koji osjećamo kada radimo nešto što volimo.

Kad nakon nekoliko puta odustaješ od fizičke aktivnosti je vjerojatno zato što si te aktivnosti povezala sa žrtvovanjem, a ne sa nečim ugodnim što ti pomaže da se osjećaš bolje.

To se odnosi na kretanje, ali i na svakodnevni život. 

Ponekad je dovoljno interpretirati našu stvarnost na drugačiji način, tj. ako promijeniš tačku viđenja, pomalo vidiš svoju stvarnost, sa kojom vidiš zadatke s kojima se moraš suočiti, možda je jedino to dovoljno, da otkriješ da istrajnost svi mogu imati, kad ponađeš nešto što vrijedi imati. 

Vrijedi li prema tvojem mišljenju upornost da imaš zdravo tijelo, tijelo više u formi/fit, da budeš energičnija, sretnija?? 


Lejla misli da vrijedi. 

Lejla je fantastična, vrijedna i jaka žena.

Disciplinovana je, održava liniju bez obzira na sve. Psihički joj odgovara trening i želi da radi na svojim nelagodama a ne da se žali na to.

I nju nekad spopada lijenost, ne voli pojedine vježbice naprimjer najmrže su joj vježbe za stomak ali bez obzira na to uspjeva redovno dolaziti tri puta sedmično i odraditi cijelokupan trening bez zapostavljenja bitnoh vježbi za jačanje stomaka i leđa.

  • Zašto to radi? 
  • Kako uspjeva da uskladi posao, porodicu i obaveze?
  • Kako je uspjela biti istrajna?

Kada ujutro uradi trening Lejla ima više energije, dodatno zna da poslije podne teško da može da odvoji vrijeme te zato organizuje unaprijed kad će odvojiti vrijeme za sebe.  

Zadovoljna je i sretna sada te zato ne želi da se odriče toga i nastavit ćemo se družiti još godinu dana zajedno. 

Možemo i tebi pomoći pronaći najprikladniji put za tebe koji ti ponovno otkriva želju da budeš istrajna. 

Piši nam direktno odavde i pokušat ćemo zajedno.

A ako želiš probati, spremile smo dar za tebe! 

"NOVOGODIŠNJI IZAZOV " – POBIJEDI SVOJE IZGOVORE

21 dana neograničenog pristupa, gdje možeš testirati,nakon posebne konsultacije, tokom koje ćeš dobiti naš savjet da pripremiš 

21 - dnevni akcijski plan kreiran prema tvojim potrebama, kako bi uz našu podršku i savjete fokusirala na aktivnosti koje ti odgovaraju.

Sve za samo 10 KM.

Ali pazi da će ta mogućnost nestati krajem mjeseca.

Budi naša gošća 13. DECEMBAR - Ponedjeljak u 18:00h "REZULTATI PRIJE SVEGA" i prezentacija novog "PUMP-a"

Odlična prilika za tvoj prvi korak! 

Čekamo te! 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost