×
Novosti
KAKO UČINITI PRVI KORAK

Ako ne promijeniš stil života, ako se ne krećeš ili ne podržiš dobar način ishrane ili ne prestaneš pušiti, to nije zato što ne znaš da je to shodno, boli, može te čak i ubiti, već zato što ti je teško da u praksi sprovedeš ono što znaš.


Svi misle da je za promjenu stila života potrebna disciplina, snaga volje, sposobnost žrtvovanja, ali ako su ove jedine "vrline", zašto bi ih imala, a nisi ih imala prije? Imaš li ih ili ih nemaš? Ne možeš ih imati samo na određen period.


Pa krenimo od drugog koncepta, kao što je rekao Oscar Wilde:


"Možeš odoljeti svemu, osim iskušenju".


Ovo je problem.


Stvar je u tome, ako se nadaš da kažeš:


NE fotelji

NE slatku

NE pizzi

NE Nutelli

itd.


kad ti ponude, onda si gotova!


Zašto je tako teško, na čemu se temelji ova poteškoća da kažeš "Ne, hvala"?


Ovdje nije riječ o snazi ​​volje, mi smo neurološki programirane da sebi dopuštamo iskušenja upravo zato što u davna vremena nismo imale ove "obilne" stvari niti toliko udobnosti pa smo bile stvorene da upadnemo u iskušenja.


Doista, naše se ponašanje temelji na zadovoljstvu koje nam pružaju pojedine stvari, sva naša ponašanja temelje se na dvije stvari: težnji za užitkom i uklanjanju boli.


Ovdje je fotelja, omiljena serija, čips/keks udobno, ugodno i izazivaju sigurno manje boli od vježbanja, isto tako je fini tanjir tjestenine "bolji" od povrća i ribe.


Zapravo, obično jedemo iz užitka ili kako bismo ispunili bol.


Dakle, pogrešno je razmišljanje o posjedovanju gore navedene vrline, ovih moćnih oružja, moramo raditi na izvoru, moramo doći u drugačije psiho emocionalno stanje kada se pojavi iskušenje.


Naravno, što se manje pojavljuje, to bolje.


Nemoj ni započinjati svoju omiljenu seriju, nemoj kupovati kolačiće ili chips i vidjet ćeš da će iskušenja biti ograničena, dapače, možda kupi lijepe tene ili zgodnu sportsku odjeću za obavljanje aktivnosti, ali nemoj to držati u ormaru , stavi je tamo pored ulaznih vrata.


Ako želiš, čekat ćemo te sutra u Fitnessu da ti pomognemo pa da uradiš prvi korak.


Šta ti čekaš?


Pozivamo te da ne čekaš dalje i da nam se pridružiš jer 2022 je tek krenula i može biti stvarno tvoja nabolja godina.


Piši nam odavde da zakažemo besplatnu konsultaciju i da aktiviramo tvoju pozivnicu za dobrobit.


Ako se odlučiš za male akcije i želiš savjete, strategije i prije svega da se ne osjećaš sama, pridruži nam se u našoj grupi ŽENA U FORMI na linku ispod i izaći ćemo zajedno iz ovog mračnog perioda, bolje!



Čekamo te!


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost