×
Novosti
OD ŠKOLE ŽIVOTA DO DOBRIH NAVIKA.. TJELESNA AKTIVNOST MAME I KĆERKE

Amina & Merjem majka i kći, prekrasan primjer majke koja svoju kćerku preusmjerava kroz vlastiti primjer na fizičku aktivnost, da se osjeća dobro, da se kreće, tokom cijele godine, čak i zimi i kad je raspust!


Amina je vrlo pametna i staložena žena ali nažalost kao i mnogo žena radi vrlo zahtjevan i stresan posao, većinu vremena provedi sjedeći za radnim stolom i plus dvije godine neaktivnosti su na nju negativno uticale...


Šta se dešava kad si neaktivna?


- dobiješ na kilaži, 

- sve manje i manje se krećeš, 

- stomak raste i počne da smeta, 

- stražnjica i noge nemaju više tonusa kao prije

- ponekad leđa bole ako imaš sreće inače bole svaki dan čim ustaneš, 

- kondicija oslabi toliko da ne možeš se popeti dvije stepenice da se ne zadišeš kamoli potrčati do tramvaja, lifta ili na neki sastanak..., 

- ujutro ustaneš ukočena

- Problemi sa spavanjem

- Emotivni prenosi


... nastavile bi do bezsvjesti koliko negativne poslijedice ima sjedilački način života i voditi neaktivan život. 


Amina se priključila kad je sama sebi rekla tjs. u septembru i od tada nije prestala da se brine o sebi i svom zdravlju i planira nastaviti da kreira svoju najbolju budućnost.


Nakon vrlo malo vremena bez ikakvih ludih treniga, tableta, čarobnog  štapića i sl. osjetila se odmah bolje nego kad je prvi dan došla.


Šta konkretno?


- metabolizam joj bolje radi, 

- manje se osjetila umorna i troma. 

- počela je da bude još aktivnija kod kuće, 

- osjeti i vide bolji tonus mišića, 


Zadovoljna i presretna što napokon nakon dugo vremena  je počela nešta da radi za sebe. Trudi se minimalno 2-3 puta sedmično i uopšte nije joj mrsko doći.


Predano i ustrajno stigla je tamo gdje vanjska motivacija ne dozvoljava da stigneš jer duboki razlozi, disciplina i užitak  u onome što radiš je pravi pokretač .. 


Uvijek uz našu podršku između strahova, blokade, neplanirane situacije, smijeha, lijepih i teških trenutaka zajedno smo ugradili dobru naviku.


Naviku koju je željela da podjeli sa svojom divnom kćerkom! 


Merjem,  je divna, snažna, odlučna, strastvena i osjećajna  mlada žena  koja uživa sa majkom i vidjeti  ih zajedno na Fitness-u kako vježbaju to nam je velika radost.


Unatoč svom poslu/školskim i obvezama razno raznih majka i kćerka, uspijevaju izdvojiti vrijeme za obavljanje aktivnosti, redovito, i to zajedno.


Vrijeme posvećeno sebi, njihovoj dobrobiti, njihov odnos van kuće je najljepša stvar koju mogu da rade da budu još više sretne i povezane.


Nemaš uvijek vremena biti sa svojom djecom, pogotovo kada odrastu, a mogućnost dijeljenja ovakvih trenutaka čini ove sate još dragocjenijima. Jel tako?


Kao i one, pokušaj prošetati sa svojom djecom možda nakon posla, usrećit ćeš ih, provestit ćeš dragocijeno vrijeme za kojim ćeš u budućnosti žaliti i zajedno ćete raditi nešto što će biti dobro za tebe, tvoje tijelo, tvoj um i tvoje raspoloženje.


Svaka čast Amina i Merjem ...odličan ste primjer !!!

Pobjedile ste ne samo ljenost nego sve prepreke!!!

Jedini način za promjenu je djelovanje.


Napravi prvi korak sada.


Ako želiš, možeš početitako što ćeš staviti sebe kao prioritet i odlučiti da se pokreneš malo uzlagane vježbe koje traju 5 min. Možeš naći preko 100 u grupi Žena u Formi na link ispod.



A onda, ako zaista želiš prepokret u svom životu, piši nam iz ovog posta,biti ćemo sretne da te upoznamo, da te častimo čajem ili kafom, da pričamo o tebi i tvojim nelagodama i da zajedno započnemo poznati prvi korak.


Kreiraj svoju najboljubudućnost sada!


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost