×
Novosti
MAMA BUDI DOBRA PREMA SEBI

Svaki dan razgovaramo sa mnogo žena, različitim ženama, majkama, poduzetnicama, profesoricama, doktoricama i još mnogo toga, i postoji jedna stvar koja nas sve ujedinjuje.

Prestroge smo prema sebi.

Previše zahtijevamo od sebe.

Želimo biti savršene. 

I pune smo osjećaja krivnje.

Sve je to jako loše za naše psihičko i fizičko zdravlje i prije svega to ne zaslužujemo.

Pogotovo sada, u vrijeme kada se jako trudimo da ve prođe kako treba, da idemo usporedom s  poslom, obavezama, a da ne govorimo o otpuštanjima ili onima koji je u pitanju posao ili one koje trenutno sigurno nemaju i aktivno ga traže, da pratimo cijelokupnu situaciju sa Covidom, da ne iscrpljujemo i deprimiramo djecu, da ne zabrinjavamo bake i djedove itd itd..trebamo naučiti biti malo bolje prema sebi.

Trebale bismo naučiti prakticirati malo više ljubaznosti prema sebi.

Shvatit da ako sama prema sebi nisi u prvenstveno dobra, puna razumijevanja i draga, ko drugi mora biti?

Da prije svega trebamo sebi posvetiti vrijeme, pažnju, maženje, nagrade, ne očekujući sve više i više od sebe, uviđajući da postoje granice, da savršenstvo ne postoji i da već radiš puno toga.


Možemo li bolje?


Naravno, uvijek, ali zapitajte se... daješ li sve od sebe, s onim što imaš, u vremenu koje možeš?

Ako je odgovor potvrdan, potapšajte sebe po ramenu i samo naprijed jer ti ide odlično, ne gledajući susjedu, prijateljicu ili drugu majku, jer usporedbe nikada nisu pozitivne, ne možeš gledati na život drugih ne znajući ništa šta je u stvarnosti, ne znajući ima li drugačiju pomoć od tebe, drugu podršku, drugu radnu obavezu, ekonomsku podršku, da ništa ne znaš ukratko.

A iznad svega prestani da se osjećaš krivom.

Zato što previše radiš, zato što ne provodiš punovremena sa svojom djecom, sa svojim mužem, zato što ne radiš dovoljno dobro, zato što ne provodiš puno vremena s roditeljima.

I ponovi.. daješ li sve od sebe, kako možeš, u vremenu koje imaš?

Ako je odgovor da, BRAVOOO.. nema svrhe puniti se krivnjom.

Ti si definitivno divna mama, brižna supruga, brižna kći i dobra suradnica, razmisli više o osjećaju krivice koju bi trebala imati prema sebi.

Šta danas radiš za sebe?

Koliko vremena sebi posvetiš?

Koliko brineš za svoje fizičko i psihičko zdravlje, za svoju dobrobit?

Znam da je teško i da misliš da moraš sebe staviti na zadnje mjesto i onda ostati bez ičega, žrtvovati svoje zadovoljstvo  za dobro drugih, ali ne smiješ biti "žrtva", zapamti da si na prvom mjestu uvijek ti , jer ako dobro radiš, sve ide dobro, ali ako se srušiš, sve se ruši.

I mi, koje smo žene, i poznajemo vrlo dobro mnoge mame, kao i ti, odlučile smo da ti pomognemo u ovom procesu, u tako delikatnom trenutku, pomoći ti ćemo još više, kroz naš projekt VOLI(M)SEBE posvećen svim Ženama i Majkama koje se danas žele vratiti voljeti, na način koliko god jednostavan i održiv s današnjim životom i ritmovima, nekoliko minuta dnevno, šta misliš? Da li bi se priključila i ti?

Prije svega, ako to još nisi učinila, PRIDRUŽI SE FACEBOOK GRUPI OVDJE >>



Unutra se nalaze stotine videa., puno vijesti i sadržaja za tebe, uskoro mnogo novina.

I onda nam pošalji poruku direktno s ovog posta u kojoj piše, VOLI(M) SEBE! da budeš među prvima koji će moći biti dio ovog potpuno ženskog puta!

Imamo dar za tebe!

Imaš priliku da budeš naša gošća potpuno besplatno!

Ali pazi prijave primamo do petka 4. Mart-a i za samo prvih 10 žena! ❤


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost