×
Novosti
ZAPOČNI FITNESS PUTOVANJE KA ZDRAVLJU I DOBROBITI NA PAMETAN NAČIN

Kako da izgradiš svoj način vježbanja?


Zavisi


Od čega?


Tvog zdravstvenog stanja

Tvog sportskog iskustva

Tvoje nelagode

Tvog vremena


i još mnogo toga...


Krenemo od toga da nisi fitness trener i normalno da ne znaš, nije tvoj posao, nisi učila za to i da je sasvim korektno da kad se priključiš u bilo kojem fitness centar trebala bi ti trenerica/trener da te upute dalje, da ti postavi pitanja i na osnovu toga predloži šta bi mogla uraditi da se osjećaš dobro i u formi.


No nažalost često se dešava da kad uplatiš članarinu niko više te ništa ne pita

Trenere moraš ganjat po sali

Propuštena si sama sebe i ne znaš jel dobro radiš ili ne

Grupni čas ko preživi pričat će


Ovaj pristup nije uredu, da znaš!


Ali idemo dalje jer danas želimo podjeliti sa tobom tri ključna savjeta da započneš svoje fitness putovanje na pametan način!


1. INTEZITET

Početi 100 na sat sa vježbama visokog inteziteta je tvoja prva greška.

Nećeš na taj način brže postići rezultate nego na protiv ćeš brže doći do odustajanja ako ne gore od povrede.


Ako si početnik i ako počneš visoko intezivnim treningom možeš dobiti sigurno ozbiljnu odbojnost prema vježbanju.


Trening koji je jači od tvojih fizičkih sposobnosti će rezultirati nezadovoljstvom. Kada se to dogodi, ti dovodiš vježbanje u vezu sa stresom, anksioznošću ili bolom, umjesto sa svim dobrim stvarima koje ti donosi.


Kada pružiš sebi takvo vježbačko iskustvo, možeš trajno da naneseš štetu tvoju doživljaju vježbanja. Ovo nije razlog da se demotivišeš. Budi svjesna koliko možeš, i vremenom ćeš povećati intezitet.



2. POVEZANOST

Konekcija za svakog znači nešto drugo. Za neke žene je samo pogled na fitness centar i zaključak da je lijepa atmosfera, da su svina istom i osjete da su tamo žene poput tebe. Za druge je to, više, lična konekcija.


Ako si u ovoj drugoj grupi, pronaći klub gdje se same trenerice predstave svojim novim vježbačicana i daju ti glavne upute za kurs koji si odlučila posjetit. Trenerice vole da približe vježbe ženama, naročito kada trening počne i tokom treneinga ne urlaju bezveze nego te upute kako smanjiti ili povećati intenzitet. Zato i rade to što rade.


Druga opcija je da dođeš s prijateljem koji će ti pomoći da zavoliš vježbanje i da doziviš na vrlo prijatan i zabavan zajednički momenat.


3. SPOSOBNOST


Strah od promjena nije nepoznat.

Nedostatak samopouzdanja, naročito kada uđeš u teretanu, može bitno da utiče na tvoju motivisanost i doživljaj vježbanja. Ako je to jedan od razloga zbog kojih još uvijek nisi počela s vježbanjem, probaj da odabereš Fitness adekvatan za tebe gdje ćeš se osjetiti odmah prijatno i dobrodošla.


Grupni fitness, gdje instruktori daju jasna uputstva kao treneri koje ti prave lični program vježbanja za tebe na spravama može ti pomoći da se osjećaš udobno jer kada imaš nekog da te navodi, znaš i šta radiš.


Ako si prepuštena sama dozvoli da ti damo još jedan savjet tjs. da prepoznaš na kom nivou možeš da radiš vježbe. Ako tvoj instruktor kaže da radiš sklekove, a ti ih možeš raditi samo na koljenima, onda ih tako i radiš. Izgradit ćeš snagu, pa ćeš, poslije određenog vremena, moći da ih radiš na nožnim prstima, ali ako pokušaš prerano tako da ih radiš, može rezultirati da ih ne radiš više uopšte.


Započni fitness putovanje na pametan način – budi samosvjesna, saznaj šta te ispunjava, rezultat nije ostvario onaj koji je odustao.


Mi ti možemo pomoći da kreneš na pravilan i adekvatan način jer jedino tako možeš ugraditi zdravu naviku.


Ako se odlučiš za male akcije i želiš savjete, strategije i prije svega da se ne osjećaš sama, pridruži nam se u našoj grupi ŽENA U FORMI na linku ispod izaći ćemo zajedno iz ovog mračnog perioda, bolje!

 


Piši nam odavde na messanger da započneš svoj put prema novom zdravom i aktivnom životu.


KLIKNI OVDJE


Ne odlaži više jer dobrobit nema sezone i učinit će da se odmah osjećaš dobro i puna pozitivne energije.


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost