×
Novosti
KAKO DA USPIJEŠ POSTITI I TRENIRAT? JEDNOSTAVNO - PORUČILA TRENERICA JASMINA: VOLJA I ŽELJA SU KLJUČ ZA USPIJEH!
Lifestyle Club

1.Jasmina, ti si živi dokaz da se može istovremeno trenirati i postiti, uz to sve voditi dva različita treninga poput ŽENA U FORMI i ZDRAVA LEĐA, možeš li nam otkriti kako to uspijevaš? 


Mjesec Ramazan je vrijeme posebnog unutrašnjeg osjećanja, pročišćenja kako duhovnog tako i fizičkog. 

Vrlo dobro uspijevam postiti ali istovremeno i voditi treninge, a ključ tome su prije svega volja i želja za treningom ali i sama spoznaja da je moguće postiti i trenirati.Vježbanje tokom mjeseca Ramazana je itekako moguće. 

Naravno potreban je određeni period adaptacije organizma nakon kojeg možemo spoznati i razumjeti naše tijelo, njegove granice i limite. Naravno ne treba se forsirati i treba raditi u skladu sa našim mogućnostima. 

Bitno je imati na umu da je fizička aktivnost prijeko potrebna i tokom Ramazana, te ne odustajati od već ustaljene rutine i discipline jer mislimo da nešto ne možemo, a itekako možemo. 


 2. Kako izgleda tvoj jelovnik tokom Ramazana? 

Moj jelovnik se ne razlikuje mnogo tokom Ramazana, jedino što se mijenja jeste veličina samog obroka. Trudim se da se ne prejedam jer se tada stvara preveliki šok za tijelo. Jedem kao i uvijek visoko nutritivnu hranu te pokušavam nadomjestiti nedostatak tekućine. 

Bitno je imati raznolike obroke tokom iftara i sehura te izbjegavati procesiranu i brzu hranu. 


 3. Koji su najveći izazovi s kojim si se susretala za vrijeme posta? 

U biti jako brzo se prilagođavam postu, ali naravno veliki je izazov odricanje od hrane i pića. Kao najveći izazov s kojim se susrećem tokom posta bih izdvojila osjećaj dehidracije nakon nekih dužih fizičkih aktivnosti, ali i smanjenje krvnog pritiska koji pridaje osjećaj umora i pospanosti. 

Naravno rješenje za to jeste uzimanje kraće pauze i odmaranja dok se ne osjetim spremno za daljnji rad. 


 4. Koje su to najčešće zablude kada je u pitanju post i vježbanje? 


Kao najčešća zabluda u pitanju posta i treniranja jeste da se ne mogu istovremeno praktikovati. Treniranje je naravno poželjno uvijek pa tako i tokom mjeseca Ramazana, s tim da se naravno vodi računa o intenzitetu treninga kao i adekvatnom vremenu za trening. 

Trening treba adaptirati trenutnom stanju i mogućnostima, a samo vrijeme vježbanja je idealno 2 do 3 sata prije iftara ili poslije iftara, nakon što organizam procesuje unešenu količinu hrane. 


 

 5. Kako vježbanje utiče na organizam tokom mjeseca Ramazana i koji su to benefiti koje si ti uočila? 

Vježbanje tokom Ramazana je odlično i primijetim da lakše teče sam trening, iz razloga što je želudac prazan i samim tim nije opterećen te omogućava lakše kretanje. 

Pored toga Ramazan je naravno mjesec duhovnog ali i fizičkog pročišćenja, tako da se osoba dobro osjeća u bilo kojem slučaju, a pogotovo kada na to dodamo i segment treninga. 


Naravno nastavkom treniranja se ne gubi kontinuitet vježbanja te donosi brojne benefite u ličnom razvoju kako tokom Ramazana tako i poslije kada se nastavi trenirati po “starom režimu”.


Šta ti misliš o tome?

Donesi konačnu odluku da živiš najbolje što možeš.

Rezerviši svoj termin i odaberi šta je najbolje za tebe i tvoju dobrobit.

Mi ti možemo pomoći, ali kao i uvijek trebaš ti prva htjeti. 

Želimo ti to dokazati sa jednom doista neizostavnom prilikom! 

Možeš biti naša gošća dvije cijele sedmice, i besplatno dobiti konkretne strateške savjete na temelju kojih ćemo isplanirati najbolji put za tebe.

I ne samo to, imat ćeš na raspolaganju:

  • "VODIČ KROZ RAMAZAN" Post i fizička aktivnost za žene,
  • kognitivni sastanak sa asistentom za procjenunaj boljeg puta za tebe
  • konsultacije sa našom glavnom trenericom zaizradu ličnog programa prema tvojim potrebama i početak tvog BESPLATNOG probnogperioda u trajanju od 2 sedmice "POČNI PONOVO PAMETNO 4 + 1 trening sa ličnom trenericom

Pošalji nam poruku na Viber br. 060 355 61 60 da dogovorimo prvi kognitivni sastanak bez obaveze.

ŽELIM MOJ VODIČ KROZ RAMAZAN

Dan:.......

Vrijeme:....

I kada preferiraš da te kontaktiramo da potvrdimo sastanak sa tobom za tekuću sedmicu.

To je naš  način da ti pomognemo da prestaneš odugovlačiti i počneš da se baviš sobom.

Ako se odlučiš za male akcije i želiš savjete, strategije i prije svega da se ne osjećaš sama, pridruži nam se u našoj grupi ŽENA U FORMI na linku ispod i provest ćemo zajedno ovaj čarobni period!



Mogućnost dobivanja  BESPLATNE PROPUSNICE za besplatni period "POČNI PONOVO PAMETNO 4 +1 trening sa ličnom trenericom” traje do 20. aprila!

Svoju BESPLATNU PROPUSNICU  možeš aktivirati najkasnije do 8. maja!

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost