×
Novosti
TRENERICA LAMIJA TALIĆ OTVORENOG SRCA: POREDAJ PRIORITETE, A PRI TOME NE ZABORAVI SEBE I ONO ŠTO TE ČINI SRETNOM!
Lifestyle CLub

1. Lamija, ti si instruktorica PUMP-a koji je okarakterisan kao dosta intenzivan trening u Lifestyle Club-u, održavaš treninge i postiš. Možeš li nam otkriti kako ti uspijevaš? 

Što se tiče posta i treninga moje iskreno mišljenje je da se uz volju može sve postići, a pogotovo kod treninga snage imamo mogućnost da sami sebi podesimo težinu, a i da radimo bez opterećenja.


2. Pored treninga imaš i druge obaveze; radiš, a istovremeno održavaš časove u našem klubu. Otkrij nam tajnu kako stigneš sve to? 

Rad na više mjesta. Pa ispočetka je kod mene bilo potrebno vrijeme za prilagođavanje,jer mi je mama u tom periodu ostala bez primanja, a i brat bez posla tako da sam morala nekako više da doprinesem. Na kraju je već postala ljubav, tako da sve se može kad se hoće.


Bitno je poredati prioritete, a pri tome ne zaboraviti sebe i šta te čini sretnom.


Što se tiče stizanja svega opet,  kao što sam gore navela mora postojati želja i organizacija da se iskombinuje onako kako nam najviše odgovara. Da imamo i privatni, a i poslovni život.

 

3. Reci nam kako izgleda tvoj jelovnik za Ramazan? 


Što se tiče jelovnika, za sehur je malo lakša varijanta (žitarice, hurme, voće i voda sa limunom jer se od nje manje žedni). Za iftar se trudim da bude supa i glavno jelo naravno uz salatu (p.s. malo se potkrade tu somuna i tope, ali umjereno) i obavezno nakon iftara kafa i nešto slatko. 

 




4.  Koji su najveći izazovi s kojima si se susretala za vrijeme posta? 

Najveći problem mi je što radim do 16 h posao gdje sam za kompjuterom pa mi realno nedostaje sna na pola dana do iftara. 


5.  Koje su to najčešće zablude kada je u pitanju post i vježbanje?


Što se tiče vježbanja uz Ramazan najveći problem je vrijeme koje nam fali u tom mjesecu. Jer je to za nas mjesec ibadeta gdje bi ljudi što više da provedu učeći, klanjajući i bivanju sa najmilijima. Danas nam je takav tempo da dok čovjek dođe s posla, kupi šta treba, vrijeme je za pripremanje obroka i svako pomisli da nema vremena za trening. 


Za nas muslimane najveća zabluda je da je klanjanje vježba. Na jedan način jeste, ali nije na tome fokus. Može se odvojiti vrijeme za vježbanje, a najbolje bi bilo pola sata prije iftara da se odradi par serija da se ne izgube zdrave navike dva puta sedmično. Čovjek se odmah osjeća lakše i vedrije.


6. Kako vježbanje utječe na organizam tokom mjeseca Ramazana i koji su to benefiti koje si ti uočila?

Uočila sam da se osjećam sretno nakon treninga iako sam imala naporan dan. Post je čišćenje od svega tako da, kad se sve to spoji divan je osjećaj.


Šta ti čekaš, ako želiš da osjetiš ovaj divan osjećaj?


Donesi konačnu odluku da živiš najbolje što možeš.


Rezerviši svoj termin i odaberi šta je najbolje za tebe i tvoju dobrobit.


Želimo ti to dokazati sa jednom doista neizostavnom prilikom!


Možeš biti naša gošća 2 cijele sedmice i besplatno dobiti konkretne strateške savjete na temelju kojih ćemo isplanirati najbolji put za tebe.


I ne samo to, imat ćeš na raspolaganju:

  • VODIČ KROZ RAMAZAN" Post i fizička aktivnost za žene,
  • kognitivni sastanak sa asistentom za procjenu najboljeg puta za tebe
  • konsultacije s našom glavnom trenericom za izradu ličnog programa prema tvojim potrebama i početak tvog BESPLATNOG probnog perioda u trajanju od 2 sedmice "POČNI PONOVO PAMETNO 4 + 1 trening sa ličnom trenericom”

Pošalji nam poruku na Viber br. 060 355 61 60 da dogovorimo prvi kognitivni sastanak bez obaveze.


ŽELIM MOJ VODIČ KROZ RAMAZAN
Dan:.......
Vrijeme:....


I kada preferiraš da te kontaktiramo da potvrdimo sastanak sa tobom za tekuću sedmicu.


To je naš  način da ti pomognemo da prestaneš odugovlačiti i počneš da se baviš sobom.


Ako se odlučiš za male akcije i želiš savjete, strategije i prije svega da se ne osjećaš sama, pridruži nam se u našoj grupi ŽENA U FORMI na linku ispod i provest ćemo zajedno ovaj čarobni period!




Šta čekaš?


Je li ovo prava prilika da probaš?


PAŽNJA!


Mogućnost dobivanja  BESPLATNE PROPUSNICE za besplatni period "POČNI PONOVO PAMETNO 4 +1 trening sa ličnom trenericom” traje do 20. aprila!
Svoju BESPLATNU PROPUSNICU  možeš aktivirati najkasnije do 8. maja!

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost